Mantelzorgwaardering

Mantelzorgpas Voorne


Want Brielle waardeert haar mantelzorgers

De gemeente Brielle waardeert de inzet van mantelzorgers zeer en wil dit onderstrepen door hen de Mantelzorgpas Voorne aan te bieden.

Op de Mantelzorgpas wordt jaarlijks een bedrag gestort  dat bij lokale winkeliers en maatschappelijke en/of culturele partners kan worden besteed. Dit bedrag is voor 2019 vastgesteld op € 100,-.

U kunt de pas ook nadat het tegoed op is, blijven gebruiken. Dit kan door de Mantelzorgpas met een zelf gekozen bedrag via iDeal op te waarderen. Zo kunt u het gehele jaar door bij de aangesloten winkeliers en partners profiteren van het exclusieve voordeel voor mantelzorgers. Bovendien krijgt u bij deelnemende winkels korting op bepaalde producten en/of iets extra’s op vertoon van de pas. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Hoe vraag ik de Mantelzorgpas aan?

U kunt de Mantelzorgpas Voorne eenvoudig online aanvragen via www.mantelzorgvoorne.nl. U kunt ook gebruik maken van het aanvraagformulier. Deze dient u volledig in te vullen en te retourneren aan:

Gemeente Brielle
Stadskantoor
Afdeling Voorzieningen
Slagveld 36
3231 AP Brielle

Wanneer heb ik recht op de Mantelzorgpas?

Mantelzorg overkomt u, een naaste gebeurt iets en door de emotionele band die u met deze persoon heeft, komt de zorg voor deze zorgvrager als natuurlijk voor u. U helpt deze persoon en deze alledaagse zorg is langdurig en onbetaald. U bent in dit geval de mantelzorger, de persoon waarvoor u zorgt heet de zorgvrager.

Om als mantelzorger gezien te worden, is het tevens van belang dat u minimaal acht uur per week en/of gedurende, minimaal, drie aaneengesloten maanden zorgt. Daarbij dient de persoon voor wie u zorgt, de zorgvrager, in de gemeente Brielle te wonen. Als u aan deze voorwaarden voldoet, nodigen wij u van harte uit om de Mantelzorgpas aan te vragen.