U kunt alleen op afspraak langskomen. Voor de milieustraat geldt dit niet. 

Verkiezingen Tweede Kamer

Op woensdag 17 maart 2021 worden de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal gekozen.

Bij deze verkiezing kiezen Nederlanders de volksvertegenwoordigers van de Tweede Kamer. 

In verband met het coronavirus gaat het bij deze verkiezing anders dan u gewend bent. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u veilig kunt stemmen.

Hoe kan ik stemmen bij verkiezingen?

Dit kan met uw persoonlijke stempas. Deze krijgt u, als u kiesgerechtigd bent, uiterlijk 14 dagen voor een verkiezing via de post.

Verhinderd of op vakantie op dag van de verkiezing

Kunt u zelf niet stemmen, omdat u bijvoorbeeld ziek of op vakantie bent? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen op de verkiezingsdag. Dit kan via uw stempas of een machtigingsformulier

Zie ook Volmacht

Stempas niet ontvangen of kwijt

Heeft u uw stempas niet ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe aan bij uw gemeente. Dit kan mondeling of schriftelijk. Het schriftelijke verzoek moet uiterlijk 5 werkdagen voor de verkiezing bij de gemeente binnen zijn. Het mondelinge verzoek kunt u tot vrijdag 12 maart 12.00 uur doen.

Zie ook Stempas

Kiezerspas aanvragen na verhuizing

Gemeenten bepalen ongeveer anderhalve maand van tevoren wie kiesgerechtigd is en een stempas krijgt. Bent u in de tussentijd verhuisd? Dan kan uw stempas op uw oude adres bezorgd zijn. U kunt dan bij uw oude gemeente een kiezerspas aanvragen, waarmee u in heel Nederland kunt stemmen, dus ook in uw nieuwe gemeente.

Zie ook Stemmen in een andere gemeente

In verband met de coronamaatregelen zijn er dit keer een aantal extra mogelijkheden om te stemmen:


Briefstemmen

Vervroegd stemmen

Zie Coronamaatregelen Verkiezingen

Gezondheidscheck

Kiezers mogen alleen bij het stembureau naar binnen als ze van te voren zelf thuis een gezondheidscheck hebben gedaan. Deze check bestaat uit enkele vragen over het coronavirus. U ontvangt de gezondheidscheck bij uw stempas. Doe de gezondheidscheck thuis op de dag dat u gaat stemmen.

Als u een van die vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, dan wordt u gevraagd om niet te gaan stemmen in het stembureau. U kunt dan via uw stempas iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen. Op de achterkant van uw stempas leest u hoe u dat doet.

Als u alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag u naar het stembureau.

Extra stembureaus

Vanwege de coronamaatregelen gaat een aantal stembureaus ook open op 15 en 16 maart. 

Zie ook Stemlokaal

Stembureauleden gezocht

We houden tijdens de verkiezingen rekening met de coronamaatregelen. Zo kunnen alle stemmers veilig hun stem uitbrengen. Ook kunnen stemmen verdeeld over drie dagen worden uitgebracht: op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart 2021. We hebben daarom meer stembureauleden en tellers nodig.

Meer informatie

Uitslag verkiezingen

De voorlopige uitslag van de stemming in de gemeente Brielle zal uiterlijk vrijdag 19 maart op de website gepubliceerd worden.

Contact verkiezingen

Telefoon: 14 0181
E-mail: slz.bz@brielle.nl

Bezoekadres balie Burgerzaken
Slagveld 36, Brielle