Mantelzorgondersteuning

Anke van Heusden (rechts) en Miranda Loijens (links) zijn Mantelzorgondersteuning bij MEE Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE).  Sinds 1 januari 2016 zijn zij het aanspreekpunt voor mantelzorgers uit Brielle. Zij bieden individuele ondersteuning aan mantelzorgers en organiseren ook groepsbijeenkomsten, cursussen en workshops.

Mantelzorgers worstelen vaak met hun eigen wensen en behoeftes aan de Ć©ne kant en de intensieve zorg die soms nodig is aan de andere kant. Miranda en Ellen kijken samen met de mantelzorgers hoe deze ruimte kunnen maken voor hun eigen behoeften. Het kan ook zijn dat mantelzorgers ondersteuning nodig hebben vanuit het eigen netwerk (eventueel aangevuld met hulp van vrijwilligers). Ook aan jonge mantelzorgers vanaf 8 jaar bieden zij een luisterend oor en leuke activiteiten.

Vrijwilligers

MEE is altijd op zoek naar vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ondersteunen in de thuissituatie. Wilt u iets betekenen als vrijwilliger? Laat het ons weten. Vrijwilligers krijgen deskundige begeleiding en onkostenvergoeding.

Informatie

Wilt u meer weten over mantelzorgondersteuning of ken je mantelzorgers? Neem dan contact met ons op via het Servicebureau van MEE ZHE, T  0181 33 35 07 of servicebureau@meezhe.nl.