De laatste tijd neemt in Brielle het aantal fietsdiefstallen toe. Met name elektrische fietsen zijn het doelwit.

Het gaat vaak om fietsen die niet op slot in een niet afgesloten tuin of schuur staan. Ondanks dat fietsdiefstal een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit is, zijn er zeker dingen die je zelf kan doen om dit te voorkomen. 

Wat kun je doen om fietsdiefstal te voorkomen?

Zet je fiets als het mogelijk is in een afgesloten schuur of garage. Als je fiets thuis buiten staat, zet deze dan met een kettingslot vast aan de muur, fietsenrek of boom, zodat de fiets niet meegenomen kan worden naar een rustige plek waar de dief op zijn gemak het slot open kan breken. Gebruik hiervoor muurankers of beugels met anti-inbraakschroeven. Het is nog beter om meerdere soorten sloten te gebruiken, bijvoorbeeld een kettingslot én een ringslot. 

Verdachte situatie

De komende maanden zullen de boa’s in Brielle inwoners attenderen op het goed sluiten van schuren of garages. Zo willen we samen het aantal fietsdiefstallen omlaag brengen. Zie je dat er een fiets wordt gestolen? Bel dan met de politie via 112. Is je fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Dit kan online op www.politie.nl of op een politiebureau, maak een afspraak door te bellen met 0800-8844.