De Stadswerf is alleen voor particuliere huishoudens van de gemeente Brielle. Toegang tot de Stadswerf alleen op vertoon van geldige milieupas en op verzoek legitimatie. 

Gemeente Brielle stelt als gevolg van de nieuwe richtlijnen rondom het coronavirus voor de milieustraat de volgende maatregelen:

Aan het begin van de milieustraat wordt u opgevangen door een medewerker die u duidelijk aanwijzingen geeft hoe te handelen op de milieustraat. 

Er worden maximaal 5 auto’s tegelijk op de milieustraat toegelaten. Dit kan tot een langere wachttijd leiden. Wij verzoeken u de aanwijzingen van de medewerkers van de milieustraat strikt op te volgen. Dit voor de bescherming van de gezondheid van u en de medewerkers van de milieustraat. 

Blijf minimaal 1,5 meter afstand tussen elkaar houden.

Aanbieden grof huishoudelijk afval (GHA)

Wij vragen u zo veel mogelijk het grof huishoudelijk afval op de stadswerf aan te bieden. Hier hebben wij de mogelijkheid om dit zo goed mogelijk te scheiden in de juiste afval- en grondstoffen. Indien u echt niet in de gelegenheid bent om naar de stadswerf te gaan, kunt u grof huishoudelijk afval (GHA) laten ophalen. GHA kunt u alleen aanbieden als u het heeft aangemeld bij AfvalWijzer.

Ga hiervoor naar het kopje 'bestellen' in de AfvalWijzer app of via www.mijnafvalwijzer.nl. De AfvalWijzer app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store. Na het invoeren van uw postcode en huisnummer, geeft AfvalWijzer inzicht in de ophaaldagen van alle afvalsoorten op uw adres. Onder het kopje 'bestellen' ziet u de ophaaldagen van grof huishoudelijk afval en kunt u het (vooraf) aanmelden.

De ophaalmomenten vindt u in de afvalkalender via www.brielle.nl/afvalkalender.  

Wat kunt u aanbieden?

U kunt alleen verhuisbare huisraad aanbieden. Dit zijn zaken die van nature niet vastzitten in de woning, zoals bijvoorbeeld GHA brandbaar meubilair, opgerolde oude vloerbedekking. Of GHA onbrandbaar zoals oud ijzer van het huishouden. Hieronder valt ook het groot witgoed, zoals een koelkast, wasmachine, droger en fornuis, omdat deze zaken voor veel mensen lastig zelf naar de Stadswerf gebracht kunnen worden.

Hoe moet het aangeboden worden?

Het afval mag nooit in een tuin worden aangeboden, maar altijd op de stoep in de directe nabijheid van een minicontainer-opstelplaats, waar de vuilniswagen bij kan komen.
Aangeboden afval alleen gebundeld aanbieden.
In verband met de Arbo-eisen mag het aangebodene

  • max. 1,5 meter lang zijn
  • niet meer wegen dan 23 kilogram
  • max. volume: 2 m3.

 

Voor een goede doorstroming verzoeken wij u vriendelijk om

De openingstijden van de stadswerf zijn:

  • maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 12:00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur
  • Op zaterdag van 08:30 - 12.00 uur
  • Op zon- en feestdagen en brugdagen is de Stadswerf gesloten

Adres:

Stadswerf Brielle - ‘t Woud 53 - 3232 LN  Brielle

De stadswerf is gesloten op:

1 januari 2021 Nieuwjaarsdag
1 april 2021 Plaatselijke feestdag Brielle 
2 april 2021 Goede Vrijdag
5 april 2021 Tweede Paasdag
26 april 2021 Brugdag personeel Brielle
27 april 2021 Koningsdag
5 mei 2021 Bevrijdingsdag
13 mei 2021 Hemelvaartsdag
14 mei 2021 Brugdag personeel Brielle
24 mei 2021 Tweede Pinksterdag
25 december 2021 Eerste Kerstdag