De gemeente Brielle heeft de uitvoering van de gemeentelijke belastingen uitbesteed aan de SVHW (Samenwerking Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling).

Het SVHW is een samenwerkingsverband van 21 gemeenten uit Zuid-Holland (Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Bergambacht, Binnenmaas, Boskoop, Brielle, Cromstrijen, Dirksland, Goedereede, Korendijk, Nederlek, Nieuw-Lekkerland, Oud-Beijerland, Ouderkerk, Rozenburg, Schoonhoven, Strijen, Vlist en Zevenhuizen-Moerkapelle), waterschap Hollandse Delta en de RAD Hoeksche Waard.

Het SVHW is een zelfstandige overheidsorganisatie (een zg. gemeenschappelijke regeling) en voert als centraal belastingkantoor de volgende werkzaamheden uit:

  • de heffing en invordering van lokale belastingen;
  • de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ);
  • de administratie van vastgoedgegevens;
  • Het SVHW legt ook de aanslagen op. U kunt er terecht voor informatie en het
  • doorgeven van mutaties.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van SVHW: www.svhw.nl

Het SVHW is gehuisvest aan de Rijksstraatweg 3b te Klaaswaal.
Het postadres is Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal.
Voor belasting- en WOZ-vragen kunt u bellen met 0800-0200873.
Voor algemene vragen kunt u bellen met 0186-577200.

Tips

U moet ook OZB betalen voor een onroerende zaak die u (nog) laat bouwen. Ook voor woonarken en woonwagens moet u soms OZB betalen. Voor bepaalde onroerende zaken hoeft u geen OZB te betalen, bijvoorbeeld voor kerken.

Hoogte te betalen OZB

De gemeente berekent elk jaar de waarde van woningen en andere onroerende zaken. Dit heet de WOZ-waarde. De gemeente gebruikt deze waarde om te bepalen hoeveel OZB u moet betalen.

Lokale regelgeving

Gemeentelijke Belastingverordening