JOGG, een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving

Brielle wil een gemeente zijn waarin een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is. Daarom zijn wij sinds 1 augustus 2020 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst. Dit betekent dat we als gemeente samen met o.a. scholen, bedrijven, kinderen én hun ouders de jeugd gezonder willen maken. We willen de plekken waar kinderen veel komen gezonder maken. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten.

Wat gaat JOGG doen?

Wij willen graag samenwerken met consultatiebureau, kinderopvang, scholen, buitenschoolse opvang, sportverenigingen en bedrijven om de omgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Wij gaan kinderen en jongeren uitleggen wat het belang is van gezond eten, drinken en voldoende bewegen. Daarnaast organiseert JOGG Brielle leuke en sportieve activiteiten waarbij gezond eten, water drinken en bewegen centraal staan. JOGG probeert zo de gezonde keuze een makkelijke keuze te laten zijn. Het uitgangspunt is dat gezond leuk wordt!

Meehelpen?

Wilt u ook bijdragen aan een gezonde omgeving, zodat gezond eten, water drinken en meer bewegen in Brielle de normaalste zaak van de wereld wordt?

Neem dan contact op met Kelly van Dijk: k.vandijk@stichting-push.nl.

Download hier de JOGG flyer