Lange-afstand fietsroute Vestingsteden

Met trots presenteert de Vereniging Nederlandse Vestingsteden de Lange-afstand fietsroute.

De route gaat langs alle vestingsteden en is zo’n 800 kilometer lang. De route kan natuurlijk ook in gedeeltes worden afgelegd. Naast een prachtige fietstocht die natuurlijk voor de fanieke wandelaar ook te voet is af te leggen, bieden wij u de gelegenheid om de vestingstadjes te bezoeken. 

In de vestingsteden kunt u de geschiedenis beleven. Iedere vestingstad heeft haar eigen verhalen te vertellen en ademt haar eigen sfeer uit. U kunt dit verleden op veel plekken ervaren en de verdedigingswerken in volle glorie aanschouwen. Uiteraard biedt iedere stad u een mooie stadswandeling, die u op eigen gelegenheid of onder leiding van een gids kunt maken. Het is ook mogelijk om op bijzondere locaties in een vestingsteden te overnachten.

In de brochure Lange-afstand fietsroute zijn een 3-tal arrangementen als voorbeeld verder uitgewerkt, maar het is natuurlijk mogelijk om een arrangement naar uw wensen op te stellen. De toeristische informatiepunten van de vestingsteden kunnen u hierbij helpen.

De brochure Lange-afstand fietsroute is gratis verkrijgbaar bij de informatiepunten van alle steden, maar u kunt de brochure ook aanvragen door een mailtje te sturen aan info@vestingsteden.nl. Voor meer informatie over de vestingsteden willen wij u graag attenderen op de website vestingsteden. Wij wensen u veel fietsplezier.

Te downloaden: