Milieu en duurzaamheid

Duurzaamheidslening

De gemeente Brielle heeft jaarlijks € 100.000,- gereserveerd voor het energiezuinig maken van bestaande woningen. Inwoners die hun energielasten willen verminderen, door bijvoorbeeld energiezuinige verwarmingsinstallatie, zonnepanelen of gevelisolatie, kunnen aanspraak maken op de Duurzaamheidslening. Meer informatie kunt u verkrijgen bij mevrouw G. Roskam, ga.roskam@brielle.nl.
Hier kunt u het aanvraagformulier downloaden.
 

Milieuklacht indienen

U kunt bij de DCMR terecht als u een milieuklacht wilt indienen of wanneer u vragen heeft over het milieu in het Rijnmondgebied.
Met een milieuklacht over een bedrijf en over vliegtuiglawaai in het Rijnmondgebied kunt u 24 uur per dag bij de meldkamer van DCMR terecht.Ondernemers kunnen hier terecht voor het aanvragen van een milieuvergunning.
Kijk op de website van de DCMR Milieudienst Rijnmond voor meer informatie.
 

De gemeente Brielle biedt de volgende instrumenten gratis aan haar bedrijven aan:

  • Milieubarometer. De Milieubarometer is een online meetinstrument dat milieuscore- en kosten van uw bedrijf of instelling eenvoudig en snel zichtbaar maakt. Het instrument bevat ook praktische besparingstips.
    Bedrijven kunnen een gratis startabonnement aanvragen.
  • Kansen bij Verkassen. Kansen bij Verkassen is een online milieuwijzer die bedrijven inzicht biedt in kansen voor energie- en kostenbesparing bij nieuwbouw, verbouwing, renovatie en verhuizing.
    Bedrijven uit de stadsregio Rotterdam kunnen dit instrument gratis aanvragen.

Asbestdaken

Hondenpoep

Stookontheffing aanvragen

Bodemkwaliteit kaart

Oplaadpaal aanvragen

Windenergie

DCMR Milieudienst Rijnmond

Routekaart Duurzaam Voorne-Putten 2040

WoonWijzerWinkel