Japanse duizendknop

De Japanse duizendknoop is een snel groeiende woekerende plant.

Over de bestrijding van de Japanse duizendknoop 


Japanse duizendknoop, wat is dat?

De Japanse duizendknoop heeft lange tijd als sierplant gegolden. Maar uit elke knoop kan een nieuwe plant groeien, hij is niet te stuiten. Tuinafval speelt vermoedelijk  een rol bij het verspreiding van de plant. Juist op plaatsen waar wijkbewoners hun tuinafval deponeren. Losse worteldelen en stukjes stengel groeien op een nieuwe plek gewoon verder.

Schade door de Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop is erger dan zevenblad. Zevenblad blijft laag bij de grond en is minder dominant. De Japanse duizendknoop verdringt vrijwel alle planten en struiken. Er zijn gevallen bekend dat de plant door scheuren in de muur of fundering groeien. De Japanse duizendknoop kan op hardnekkige groeiplaatsen zelfs muren ontwrichten.

afbeelding Japanse duizendknoopJapanse duizendknoop bestrijden in uw tuin

De plant is moeilijk te bestrijden. Hoe sterker de stengel hoe hardnekkiger de bestrijding. Een effectieve aanpak kan zijn dat je voortdurend, van maart tot en met augustus de stengel verzwakt door weg te trekken of weg te schoffelen en het weghalen van de stukjes stengel. In september moet de plant bespoten worden met Glyfosaat. Deze methode moet men wel enkele jaren volhouden.

Melden

Mocht u de Japanse duizendknoop  zien, meld dit dan bij de gemeente Brielle tel. 0181-471179