Presentatie Thoelaverweg10-01-2021

Start werkzaamheden Thoelaverweg/parkeerterrein

De voorbereidende werkzaamheden aan de Thoelaverweg en het parkeerterrein starten vanaf 11 januari 2021.  

De herinrichting bestaat uit het verwijderen van het asfalt, het aanleggen van een 30 km/u zone inclusief bijpassende gebakken klinkers. Ook zal er een laanstructuur worden aangebracht door het aanplanten van bomen.

De bezoekersparkeerplaats wordt voorzien van toilet en informatieborden, zodat de toerist zich gelijk welkom voelt. De Kaaistraat wordt, aansluitend aan dit werk, in dezelfde stijl vernieuwd en eenrichtingsverkeer de stad uit.

Het doel van deze werkzaamheden is dat bezoekers van Brielle in de toekomst hun auto zo veel mogelijk buiten de vesting zullen parkeren op de daarvoor bestemde bezoekersparkeerplaats achter de Jumbo. De Thoelaverweg wordt veiliger en overzichtelijker gemaakt en voetgangers en fietsers krijgen extra ruimte. Bezoekers van Brielle worden via de nieuwe Thoelaverweg als vanzelf naar het bezoekersparkeerterrein geleid. De werkzaamheden worden door de firma JARO uit Stellendam uitgevoerd en duren tot ongeveer eind april 2021.
 


juli 2020

Op 6 juli 2020 heeft de gemeenteraad besloten dat er gestart kan worden met de uitvoering van eerste fase van de binnenstad- en havenvisie. Het deelontwerp dat als eerste in uitvoering gaat is de Thoelaverweg, één van de entreegebieden van Brielle. Naar alle waarschijnlijkheid starten de werkzaamheden in januari 2021.

Het conceptontwerp is in juni en juli 2020 gepresenteerd in de Brielse Tafel pop-up store. In tussentijd is het plan – in overleg met belanghebbenden – aangepast. Het conceptontwerp van afgelopen zomer en dit najaar is hieronder te downloaden. 

Met dit formulier kunt u uw compliment of opmerking achterlaten.