Asbestdaken

In 2019 heeft gemeente Brielle onderzoek uit laten voeren naar de aanwezigheid van asbestverdachte daken in de gemeente.

Dit onderzoek is gedaan ter voorbereiding op het asbestdaken verbod dat per 2024 in zou gaan. Ondanks dat deze wet niet bekrachtigd is, wil Brielle inwoners stimuleren om asbestdaken te laten saneren. Door verwering van asbestdaken van 30 jaar of ouder komen er steeds meer ongezonde asbestvezels in de lucht. 

Indien u als particulier een asbest verdacht dak heeft, mag u het dak onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen als het kleiner dan 35m2 is. Bedrijven mogen nooit zelf asbest verwijderen.

Asbesttelefoon DCMR

Bedrijven en particulieren kunnen met al hun vragen over asbest terecht op telefoonnummer 010 246 86 56. Via de asbesttelefoon kunt u advies vragen over het indienen van sloopmeldingen en het verwijderen van asbest. Wie de asbesttelefoon belt, krijgt rechtstreeks een asbestdeskundige aan de lijn.De asbesttelefoon is op werkdagen bereikbaar van 8.00 uur tot 16.00 uur. Buiten kantooruren kunt u vragen stellen via het formulier op de DCMR website. DCMR streeft er naar om de eerstvolgende werkdag uw vraag te beantwoorden. 

Asbestklachten 

Wilt u een klacht doorgeven over het verwijderen van asbest door derden? Dan kunt u contact opnemen met de meldkamer van DCMR. Dit kan telefonisch via 0888-333 555 of online via het milieumeldingenformulier.
 

Zelf asbest verwijderen

minder dan 35 m2

dit is de link

Asbest laten verwijderen

meer dan 35 m2

dit is de link

Bedrijven en asbest