In 2017 is gestart met het maken van plannen voor het verbeteren van de binnenstad- en haven van Brielle. Sindsdien is er gepraat. getekend, berekend, bedacht en ook geschrapt. Begin 2020 is de Binnenstad- en havenvisie vertaald naar concrete ontwerprichtingen voor verschillende deelgebieden in de Brielse binnenstad. Het doel is een aantrekkelijke binnenstad voor bewoners, ondernemers en bezoekers met meer aandacht voor de straten, gevels, water, terrassen en historie.

De voorlopige plannen voor de binnenstad projecten zijn te zien in de ‘concept uitwerking Binnenstad- en havenvisie’, opgesteld door Buro Lubbers:


Bekijk hier de concept uitwerking binnenstad- en havenvisie - zomer 2020 

Dit is het originele concept document. Het is mogelijk dat de plannen inmiddels zijn aangepast na participatiemomenten.

Grotere fysieke projecten

De planvorming voor een de deelprojecten uit de Binnenstad- en havenvisie zijn in de zomer van 2020 in de Brielse Tafel pop-up store en via de website gepresenteerd. Samen met o.a. de klankbordgroep, direct omwonenden, ondernemers, architecten en andere belanghebbenden komen de definitieve ontwerpen tot stand.

De eerste voorlopige ontwerpen zijn op dinsdag 23 juni 2020 in de commissie BZM besproken. In de Brielse Tafel pop-up store heeft u van 22 juni t/m 3 juli 2020 de voorlopige plannen kunnen zien. Ook zijn er diverse wandelingen langs de projecten in de binnenstad georganiseerd. Op 6 juli 2020 heeft de gemeenteraad besloten dat er gestart kan worden met de uitvoering van de grotere fysieke Binnenstad- en havenvisieprojecten. Hierbij is rekening gehouden met het vastgestelde Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP). Het betreft de volgende projecten:

 

Kleinere projecten

Een aantal kleinere projecten zijn na de zomer van 2020 besproken met de klankbordgroep, omwonenden en andere belanghebbenden. Op woensdag 11 november 2020 is een deel van de projecten, waaronder het Asylplein, beleving en informatievoorziening vestingwerken en (bijzondere) verlichting, in de commissie BZM besproken. Deze projecten zijn op dinsdag 24 november vastgesteld in de gemeenteraad. Op woensdag 3 februari is het plan voor het Wellerondom, Sint Catharijnehof, Geuzen- en Martelarenroute, fietsparkeren en vrijstaande tekstborden besproken in de commissie BZM. Deze plannen zijn op dinsdag 16 februari 2021 vastgesteld in de gemeenteraad. Dit zijn de volgende projecten:

Binnenstad- en havenvisie nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle nieuws? Lees de nieuwsberichten en/of meld u aan voor de binnenstad- en havenvisie nieuwsbrief. Na het aanmelden ontvangt u de eerstvolgende nieuwsbrief per mail. Alle nieuwsbrieven vindt u hier

Vragen, suggesties en opmerkingen kunt u achterlaten via het contactformulier.