In 2017 is gestart met het maken van plannen voor het verbeteren van de binnenstad- en haven van Brielle. Sindsdien is er gepraat. getekend, berekend, bedacht en ook geschrapt. Begin 2020 is de Binnenstad- en havenvisie vertaald naar concrete ontwerprichtingen voor verschillende deelgebieden in de Brielse binnenstad. Deze zijn hierna, online en in de Brielse Tafel pop-up store gepresenteerd en samen met belanghebbenden verfijnd. Het doel is een aantrekkelijke binnenstad voor bewoners, ondernemers en bezoekers met meer aandacht voor de straten, gevels, water, terrassen en historie.

Op 6 juli 2020 heeft de gemeenteraad(externe link) besloten dat er gestart kan worden met de uitvoering van de grotere fysieke Binnenstad- en havenvisieprojecten. Hierbij is rekening gehouden met het vastgestelde Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP).

Concept uitwerking zomer 2020

De schetsontwerpen voor de binnenstad projecten zijn te zien in de ‘concept uitwerking Binnenstad- en havenvisie’, opgesteld door Buro Lubbers. Het onderstaand conceptdocument is in de zomer van 2020 in de Brielse Tafel pop-up store en via de website gepresenteerd. Het is mogelijk dat de plannen inmiddels zijn aangepast na gesprekken met belanghebbenden. 

Bekijk hier de concept uitwerking binnenstad- en havenvisie - zomer 2020(externe link) 

Stand van zaken september 2021

Samen met o.a. de Binnenstad- en havenvisie klankbordgroep, direct omwonenden, ondernemers, architecten en andere belanghebbenden komen de definitieve ontwerpen voor de binnenstad tot stand. Sinds de zomer van 2020 zijn veel plannen aangepast. Bekijk de laatste stand van zaken inclusief de voorlopige planning van de Binnenstad- en havenvisie projecten via onderstaand document. 

Bekijk hier de Binnenstad- en havenvisie uitwerking - september 2021

Binnenstad- en havenvisie nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle nieuws? Meld u aan aan voor de Binnenstad- en havenvisie nieuwsbrief. Na de aanmelding ontvangt u de eerstvolgende nieuwsbrief per e-mail.

Abonneer u op de Binnenstad- en havenvisie nieuwsbrief 

Lees alle Binnenstad- en havenvisie nieuwsbrieven