Ondernemersprijs Brielle 2018

Ondernemersprijs Brielle 2018

De Brielse Belangenvereniging, de Ondernemersvereniging Brielle business to business en Gemeente Brielle hebben de handen ineen geslagen om ondernemers die een positieve bijdrage aan de Brielse gemeenschap, het bedrijfsleven en het imago van Brielle leveren, hiervoor te belonen.

Dit jaar is de tweede keer dat de Ondernemersprijs Brielle wordt uitgereikt. De betrokken partijen zijn van mening dat de prijs een mooie traditie moet worden.

Uitreiking Ondernemersprijs Brielle 2018

De winnaar van de Ondernemersprijs Brielle 2018 is Van Neeltje, Rene Pronk.

Hij kreeg woensdag 9 januari 2019 de prijs uit handen van wethouder Schoon, voorzitter van de jury van de Ondernemersprijs Brielle. 

Daarmee is Rene Pronk, Van Neeltje de tweede ondernemer die de prijs in ontvangst mag nemen. Zowel de jury als het publiek hebben gekozen voor Van Neeltje. De andere genomineerden waren Silvia Gottschal (GluutlooZ & Zo), Faas en Anja van der Wagt (Alpaca World Brielle). 

“Rene Pronk biedt kwaliteit, is gedreven en heeft zich voor ons weten te onderscheiden in het criterium maatschappelijk verantwoord ondernemerschap door moeilijk lerende jongere te helpen om een plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Met heel veel geduld worden de fijne kneepjes van het vak door hem overgedragen”, aldus wethouder Schoon, Juryvoorzitter Ondernemersprijs Brielle 2018. 

Lees hier de toespraak bij de uitreiking van de ondernemersprijs

De jury beoordeelt de inzendingen op kwalitatief ondernemerschap:

  • Innoverend vermogen
  • Onderscheidend vermogen
  • Voorziet in een behoefte
  • Pioniersmentaliteit
  • Benutten en creëren van kansen
  • Bijzondere prestatie(s)
  • Levert een positieve bijdrage aan de Brielse gemeenschap, het bedrijfsleven, het imago van Brielle (bv. creëren werkgelegenheid, o.g.v. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, toepassen duurzaamheid, lokale betrokkenheid of van lokale betekenis; lokaal en/of regionaal)

Ook dit jaar was de jury van de Ondernemersprijs Brielle verrast met de vele aanmeldingen. De aanmeldingen beslaan ook dit jaar weer een breed scala van ondernemers binnen Gemeente Brielle, van internationale bedrijven tot winkeliers.

De juryvoorzitter Wethouder Schoon heeft tijdens de ondernemersavond in de St. Catharijnekerk de drie genomineerden bekend gemaakt. 

  • Silvia Gottschal (GluutlooZ & Zo)
  • Faas en Anja van der Wagt (Alpaca World Brielle) 
  • Rene Pronk  (van Neeltje)

Voor de uiteindelijke keuze van de kandidaat kijkt de jury naar de onderneming, het ondernemerschap en de positieve bijdrage aan de Brielse gemeenschap, het imago en het bedrijfsleven. De ondernemers leiden jonge bedrijven met passie voor hun vakgebied.

De jury beslist wie de winnaar van deze prijs wordt, maar u heeft uw steun voor uw favoriet bekend kunnen maken. Uw steun weegt voor 25% mee in het juryoordeel. De stemming is inmiddels gesloten.

Alle stemmen voor de Ondernemersprijs Brielle 2018 zijn bekend

Bedankt voor het stemmen en uw steun aan uw favoriet. De stemming weegt voor 25% mee in het juryoordeel. 

Ondernemersprijs Brielle

De Ondernemersprijs Brielle is voor een gedreven ondernemer, die kwalitatief ondernemerschap toont, kansen ziet en benut, innovatief is, een positieve bijdrage levert en Gemeente Brielle op de kaart zet. 
 


Vragen? 

Naar vraag en antwoord