Van Neeltje winnaar Ondernemersprijs Brielle 2018

De winnaar van de Ondernemersprijs Brielle 2018 is Van Neeltje, Rene Pronk.

Hij kreeg woensdag 9 januari 2019 de prijs uit handen van wethouder Schoon, voorzitter van de jury van de Ondernemersprijs Brielle. 

Daarmee is Rene Pronk, Van Neeltje de tweede ondernemer die de prijs in ontvangst mag nemen.

wethouder Schoon overhandigt ondernemersprijsZowel de jury als het publiek hebben gekozen voor Van Neeltje. De andere genomineerden waren Silvia Gottschal (GluutlooZ & Zo), Faas en Anja van der Wagt (Alpaca World Brielle). 

“Rene Pronk biedt kwaliteit, is gedreven en heeft zich voor ons weten te onderscheiden in het criterium maatschappelijk verantwoord ondernemerschap door moeilijk lerende jongere te helpen om een plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Met heel veel geduld worden de fijne kneepjes van het vak door hem overgedragen”, aldus wethouder Schoon, Juryvoorzitter Ondernemersprijs Brielle 2018. 

Ondernemersprijs Brielle

De Ondernemersprijs Brielle is voor een gedreven ondernemer, die kwalitatief ondernemerschap toont, kansen ziet en benut, innovatief is, een positieve bijdrage levert en gemeente Brielle op de kaart zet. De Brielse Belangenvereniging, de Ondernemersvereniging Brielle business to business en gemeente Brielle hebben de handen ineen geslagen om ondernemers die een positieve bijdrage aan de Brielse gemeenschap, het bedrijfsleven en het imago van Brielle leveren, hiervoor te belonen. Dit jaar is de prijs voor de tweede keer uitgereikt. De betrokken partijen zijn van mening dat de prijs een mooie traditie moet worden. 

Voor meer informatie over de prijs


 


Toespraak uitreiking Ondernemersprijs Brielle 2018 

Uitgesproken door wethouder Schoon, juryvoorzitter Ondernemersprijs Brielle op woensdag 09 januari 2019 tijdens de uitreiking van de prijs. 

Goedenavond dames en heren, 

De allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar. Mijn naam is André Schoon en ik ben wethouder Economie van gemeente Brielle, maar vanavond sta ik voor u als juryvoorzitter voor de uitreiking van de Brielse Ondernemersprijs 2018. Samen met Liesbeth Klee van de Brielse Belangenvereniging,  Rik Lagerweij van de Ondernemersvereniging Brielle Business tot Business en de winnaar van de Brielse Ondernemersprijs 2017 Johan van Oudenaarden van Fietsplus van Oudenaarden vorm ik de jury. 

U zag zojuist een weergave van de interessante en leuke bedrijfsbezoeken die wij mochten afleggen. Het was een uitdagende taak om uit de drie genomineerden een winnaar te kiezen. We zijn gestart met 22 inzendingen. Daar volgden drie nominaties uit. En dat is op zichzelf een felicitatie waard. 

  • Silvia Gottschall van Gluutlooz en Zo, 
  • Faas en Anja van der Wagt van Alpaca World Brielle en 
  • Rene Pronk van Van Neeltje, 

Mag ik jullie vragen om naar voren te komen zodat de jury jullie alvast een bos bloemen kan overhandigen samen met jullie nominaties. 

De drie genomineerden zijn beoordeeld volgens diverse criteria. Ook is het draagvlak voor de ondernemers gemeten via een stemronde. De stemmen maken slecht 25% deel uit van het juryoordeel, maar het is ontzettend goed om te zien dat jullie gesteund worden door gewaardeerde klanten, familie en vrienden. 

In alle drie de ondernemingen zagen we innovatie terug, onderscheidend vermogen, bij ieder op eigen wijze. 

  • Bij Gluutloozz en Zo komen klanten uit heel Nederland met Coeliakie weer genieten van eten; Silvia voorziet duidelijk in een behoefte. 
  • Anja en Faas jullie zijn creatief omgegaan met de sanering van glastuinbouw en hebben ook een prachtig bedrijf opgezet en daarmee een kans benut en behoefte gecreëerd met een klantenkring vanuit heel Nederland en daarbuiten. 
  • Rene, ook jij zag een kans in Brielle en greep die met beide handen aan. Je voorziet jouw klantenkring van gezonde maaltijden en catering en ook jouw bedrijf is een begrip geworden in Brielle en de omliggende regio. 

Drie ondernemingen die een positieve bijdrage leveren aan het imago van Brielle, zowel lokaal, als regionaal. 
Maar hoe kies je daar nu 1 winnaar uit? 

De winnaar van de Brielse Ondernemersprijs 2018 biedt kwaliteit, is gedreven en heeft ons weten te overtuigen in het criterium maatschappelijk verantwoord ondernemerschap > door moeilijk lerende jongeren te helpen om een plek te veroveren op de arbeidsmarkt. 
Met veel geduld worden de fijne kneepjes van het vak overgedragen door de winnaar van de Ondernemersprijs Brielle 2018 Rene Pronk van ‘Van Neeltje’.