Studenten bellen wekelijks met ouderen voor een gezelligheidspraatje

Een aantal Delftse studenten  kreeg  gelijk bij de start van de coronacrisis het idee om de handen uit de mouwen steken en hulp te bieden aan diegenen die het nodig hebben. In eerste instantie hadden zij het doen van klusjes, zoals boodschappen doen voor ogen, maar het pakte anders uit. 

De zes  studenten,  allen in het bestuur van de Brielse Zeilvereniging, namen contact op met gemeente Brielle om hun hulp aan te bieden. Via deze weg werden zij in contact gebracht met Stichting Welzijn Ouderen. De aangeboden hulp was ontzettend welkom. De Stichting Welzijn ouderen zag dat er vooral behoefte was aan een praatje of een belletje in deze eenzame tijd.

Jolanda van Stichting Welzijn Ouderen koppelde de studenten aan een  oudere, zodat iedereen zijn/haar vaste belmaatje kreeg. Er zijn nu twee meiden en twee jongens van de Brielse Zeilschool aan vier oudere dames en één heer  gekoppeld als belmaatje. Eens keer per week bellen de studenten met  hun ‘maatje’.  “In het begin vond ik het best wel spannend om te bellen. Je weet niet hoe de ander reageert en of je wel echt iets te vertellen hebt. Soms is het een kort gesprek, maar vaak hebben we best wat met elkaar te bepraten. Je merkt dat het telefoontje ontzettend wordt gewaardeerd en de blijdschap die het creëert, geeft heel veel voldoening”,  zegt studente Mathilde Claesen, één van belmaatjes van de Brielse Zeilschool. Mevrouw Keller beaamt dit. “Ik vind het zo ontzettend leuk van die jongens en meisjes,  dat zij dit allemaal vrijwillig doen. We hebben genoeg om over te praten. Vroeger hadden mijn man en ik ook een boot en hebben heel wat tochten gemaakt. Het is leuk dat Mathilde en ik over dezelfde hobby’s kunnen praten. “Als deze coronacrisis afgelopen is, lijkt het ons leuk om elkaar eens in het echt te ontmoeten, maar tot die tijd kijk ik uit naar ons wekelijkse telefoongesprek “, aldus mevrouw Keller.

“Wat een inspirerende hulpactie in deze bijzondere tijd. Goed om te zien dat, door elkaar te benaderen,  er hele verrassende initiatieven ontstaan. De behoefte aan contact in deze tijd is bij ouderen juist nu heel  groot.  Het is fijn om te zien, dat er  op deze wijze een verbinding  ontstaat tussen jongeren en ouderen. “ geeft wethouder Bert van Ravenhorst aan.

Heeft u ook behoefte aan belmaatje, neem contact op met Welzijn Ouderen Brielle en vraag naar Jolanda. 0181-728281