Noodverordening COVID-19- coronavirus

Er is een verscherpte Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond afgekondigd.

De meest recente aanpassingen zijn gedaan in de Noodverordening COVID-19 van 30 maart, die de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Ahmed Aboutaleb heeft getekend.

Met deze noodverordening geeft de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond vorm aan de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor de regio. Zowel politie als de gemeenten (in naam van het lokale bestuur) kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de verordening. 

De verscherpte noodverordening omvat de nieuwe maatregelen die zijn afgekondigd in Den Haag. De burgemeester kan daarmee onder andere parken, wijken en/of stranden afsluiten, boetes uitdelen of op een andere manier optreden tegen overtreders. Ook is de aanpassing gedaan, dat het niet meer is toegestaan om in een groep van drie of meer personen naar buiten te gaan (uitzondering daarbij is in gezinsverband, dan mogen het meer personen zijn).

Deze verordening is geldig op het grondgebied van de gemeenten die horen tot de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Dit zijn: Rotterdam, Nissewaard, Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Vragen over recreatief verblijf in Rotterdam-Rijnmond?

Er komen veel vragen binnen over de vastgestelde noodverordening en wat de maatregelen precies betekenen voor recreatief verblijf in Rotterdam-Rijnmond. Het uitgangspunt is simpel: blijf zoveel mogelijk thuis, alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. In de regio zijn inmiddels ook verdere maatregelen getroffen om al het recreatief verblijf aan banden te leggen, ook wanneer mensen vaste plekken of huisjes hebben op een park of camping.

Klik hier voor de Q &A vakantieverblijf in Rotterdam-Rijnmond