Brielse terrassen krijgen tot en met 1 november meer ruimte

De horeca is hard getroffen door de coronamaatregelen, ook in Brielle. Met de versoepeling van de maatregelen kunnen de verschillende eet- en drinkgelegenheden per 1 juni 2020, onder strikte voorwaarden, weer open.

Eén van de voorwaarden is het in acht nemen van de 1,5 meter-regel. Het college heeft daarom besloten uitbreiding van de huidige terrassen tot en met zondag 1 november toe te staan.

Voor Brielle is de horeca met zijn terrassen van wezenlijk belang voor de toeristische attractiviteit van onze vesting. Door de tijdelijke uitbreiding van de terrassen kan het 1,5 meterbeleid op terrassen beter worden gehanteerd. Wethouder André Schoon licht het besluit van B&W toe. “Het college heeft dit besluit genomen om de lokale horecaondernemers te helpen, omdat zij vanwege de coronacrisis zware tijden beleven. Naast de versoepeling van de terrasregels is ook besloten dat de ondernemers geen leges of precariobelasting hoeven te betalen voor deze tijdelijke (uitbreiding) terrassen. We hopen dat dit steuntje in de rug bijdraagt aan het inhalen van de schade als gevolg van de crisis.”

Parkeerplaatsen binnenstad

Door het uitbreiden van een aantal terrassen zal de gemeente tijdelijk 14 parkeerplaatsen naast een aantal terrassen opofferen. Direct omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd. De gemeente roept bezoekers op zoveel mogelijk te parkeren buiten de binnenstad, bijvoorbeeld op het parkeerterrein achter de Jumbo. Zo hebben bewoners van de binnenstad meer kans op een parkeerplaats dicht bij huis. 

Het gaat om de volgende parkeerplaatsen:

  • Slagveld, eerste 2 parkeerplaatsen tegenover Café Honky Tonk;
  • Turfkade, 2 parkeerplaatsen aan beide kanten van het bestaande terras van Chez André;
  • Gasthuisstraat, 2 parkeerplaatsen bij The Mix;
  • Kaatsbaan, 2 parkeerplaatsen tegenover Café ’t Kont van het Paard;
  • Maarland Zuidzijde, 2 parkeerplaatsen tegenover Het Swarte Schaep;
  • Maarland Zuidzijde, 2 parkeerplaatsen tegenover Café Dixi.