Afvalkalender maart 2019

Op 11 februari 2019 is de nieuwe afvalkalender ingegaan met een andere route en wijkindeling voor het legen van de PMD en GFT minicontainers en voor de OPK minicontainer.

Met de ingang van omgekeerd inzamelen is het niet meer mogelijk om plastic zakken voor het verzamelen van plastic op te halen bij de Jumbo. Het plastic wordt nu opgehaald in de mini-container voor PMD. 

De afvalkalender is maandelijks te vinden via www.brielle.nl/afvalkalender en via de AfvalWijzer app.

Ophaaldagen, containerkleur en route 

De minicontainers worden tussen 7:30 uur en 18:00 uur geleegd. Zorg dat uw minicontainer op de ophaaldag voor 7:30 uur op de aanbiedplaats staat. 

 • Restafval buitengebied
  De huidige grijze minicontainer met grijze deksel voor restafval wordt om de 4 weken opgehaald.

 • Oud Papier en Karton (OPK)
  De nieuwe grijze minicontainer met blauwe deksel voor oud papier en karton wordt om de 4 weken opgehaald. De route en wijkindeling van de minicontainers voor OPK wijkt af van PMD en GFT.|

Route en wijkindeling minicontainers OPK  

Dinsdag: Wijk Rugge inclusief Kloosterweg en De Rik binnen de bebouwde kom, Plantage en Ommeloop.
Woensdag: Gehele binnenstad inclusief Egter van Wissekerkeplein, Kaaisingel en Meeuwenoord.
Donderdag: Wijk Zuurland en buiten de bebouwde kom poldergebied.
Vrijdag: Wijk Kleine Goote en Kern Vierpolders (binnen de bebouwde kom + Veckdijk en de Nolle tot Groene Kruisweg, Vlaardingerhilseweg, Kerkweg, Achterdijk).
Maandag: Kern Zwartewaal (binnen de bebouwde kom + Smalleweg, Sluisweg, Lijnbaanweg, Maasdijk), Nieuwland.

 • Plastic-, Metaalverpakkingen en Drankenkartons (PMD)
  De nieuwe grijze minicontainer met oranje deksel voor Plastic-, Metaalverpakkingen en Drankenkartons (PMD) wordt in alle even weken opgehaald. 

We krijgen veel vragen over het gebruik van plastic zakken voor het verzamelen van plastic voor in de PMD mini-container. Het advies is om dit in doorzichtige plastic zakken te doen. In ieder geval niet in grijze vuilniszakken, die worden aangezien voor restafval. 

 • Groente, Fruit en Tuinafval (GFT)
  Uw huidige groene minicontainer met groene deksel wordt in alle oneven weken opgehaald. 

Route en wijkindeling minicontainers PMD en GFT

Maandag: Wijk Rugge inclusief Kloosterweg en De Rik binnen de bebouwde kom, plantage en Ommeloop.
Dinsdag: Gehele binnenstad inclusief Egter van Wissekerkeplein, Kaaisingel en Meeuwenoord
Woensdag: Wijk Zuurland.
Donderdag: Wijk Kleine Goote en Kern Vierpolders (binnen de bebouwde kom + Veckdijk en de Nolle tot Groene Kruisweg, Vlaardingerhilseweg, Kerkweg, Achterdijk).
Vrijdag: Kern Zwartewaal (binnen de bebouwde kom + Smalleweg, Sluisweg, Lijnbaanweg, Maasdijk), Nieuwland en buiten de bebouwde kom poldergebied.

Veelgestelde vragen

De overgang op omgekeerd inzamelen kost de nodige inspanning van de gemeente en ook van u als inwoner. Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden vindt u op www.brielle.nl/afval altijd de laatste stand van zaken wat betreft afval(inzameling). Tevens leest u hier de veelgestelde vragen over omgekeerd inzamelen.