80 procent elektriciteit besparen door klimaatcoach

Op aanraden van klimaatcoach Stefan Romijn heeft Profile Van Oudenaarden in Brielle alle verlichting vervangen door led.

Hiermee wordt al fors bespaard op het elektriciteitsverbruik. Het resterende verbruik wordt grotendeels zelf opgewekt met 130 zonnepanelen. Hiermee bespaart de fietsspecialist meer dan 80 procent op het jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Johan van Oudenaarden vindt het belangrijk om hiermee een signaal af te geven aan klanten: “De fiets en de elektrische fiets zijn duurzame producten. Hoe mooi is het als je een elektrische fiets dan ook oplaadt met duurzame stroom?” 

Tot voor kort had Johan zich vanwege de dagelijkse drukte nog niet verdiept in de mogelijkheden om te verduurzamen. Na een bezoek van Stefan Romijn van Stichting Stimular werd Johan enthousiast om energie te gaan besparen. Stefan is klimaatcoach namens de gemeente Brielle en helpt bedrijven die willen verduurzamen. “Stefan hielp ons met de zoektocht naar een leverancier voor led-verlichting en zonnepanelen. Ook dacht hij mee over subsidies en rekende hij de businesscase voor ons door. Hierdoor konden wij in korte tijd deze maatregelen ook daadwerkelijk uitvoeren.”

Van Oudenaarden werkt graag samen met lokale partners: “Werken met iemand die om de hoek zit is duurzamer dan spullen van ver halen.” In totaal zijn er 200 TL-lampen vervangen door led panelen. Ook werden ongeveer 100 spaarlampen en gasontladingslampen vervangen door led. “Het is belangrijk om eerst de vraag omlaag te brengen, want wat je niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken.”

Klimaatcoach

Wilt u ook led-verlichting of zonnepanelen plaatsen op uw bedrijfsdak of andere duurzame maatregelen uitvoeren in uw bedrijf? De klimaatcoach van de gemeente Brielle helpt graag. Of u nu van het aardgas af wil, energie wil besparen, afval wil verminderen of duurzamer om wil gaan met vervoer; de klimaatcoach denkt mee over duurzame plannen en wensen en ondersteunt de uitvoering daarvan. De hulp van de klimaatcoach is kosteloos voor bedrijven uit Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Neem voor meer informatie contact op met Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of via mail s.romijn@stimular.nl.