Een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst

week 2 - 2018

Op maandag 8 januari vond in de Catharijnekerk de zeer geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst plaats van de gemeente Brielle. Een bijeenkomst die werd georganiseerd samen met de twee Brielse ondernemersverenigingen. Het was een druk bezochte bijeenkomst, naar schatting waren er meer dan 300 mensen.

Het was voor het eerst dat de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst in de kerk plaatsvond. Een beetje gedwongen, omdat het BREStheater momenteel in verbouwing is. Maar het moeten uitwijken naar onze Brielse Dom was zeker geen straf. Iedereen was lovend over de prachtige ambiance en ruimte om elkaar goed te ontmoeten. De sfeer was  helemaal goed. Alleen op het geluid was nog wel wat kritiek. Zo achteraf kunnen we ook vaststellen dat we met zoveel mensen in het BREStheater niet terecht hadden gekund. Een gelukkige greep dus die Catharijnekerk.

Op de Nieuwjaarsbijeenkomst werd veel aandacht aan de Brielse ondernemers besteed. En aan het belang om nu het economische weer beter gaat flink te investeren in mooie voorzieningen, nieuwe bedrijvigheid en een aantrekkelijke stad. In mijn nieuwjaarstoespraak heb ik onze plaatselijke ondernemers geprezen. Zowel om hun kwaliteit als bedrijf als hun vermogen tot samenwerking. Daardoor leveren zij ook een belangrijke bijdrage aan het werkgelegenheid, het algemeen welzijn en de economische koopkracht in onze regio.

De ondernemersverenigingen en de gemeente hebben samen ook de eerste Brielse Ondernemersprijs uitgereikt op de Nieuwjaarsbijeenkomst. Bijna 30 bedrijven waren aangemeld en bijna 1000 mensen stemden op de drie genomineerde ondernemers. Fietsplus Van Oudenaarden wist de eerste ondernemerstrofee in Brielle in de wacht te slepen. Een terechte winnaar dunkt me, want een familiebedrijf dat al enkele generaties lang in onze gemeente gevestigd is en in en buiten Brielle een uitstekende naam heeft.

Misschien dat ik in mijn speech iets te weinig heb gezegd over het belangrijke maatschappelijke middenveld in Brielle, met zijn vele honderden vrijwilligers. Of aandacht heb gevraagd voor de raadsverkiezing die op 21 maart is.  Ook aan de samenwerking met Hellevoetsluis en Westvoorne heb ik geen woord besteed in mijn toespraak. Daarmee ontken ik natuurlijk niet dat deze onderwerpen van enorm belang zijn voor onze lokale gemeenschap. Integendeel. Die thema’s kon ik echter ruimschoots kwijt bij de diverse andere toespraken die ik de afgelopen tien dagen mocht houden.

Voor het vrijwilligerswerk heb ik op 3 januari aandacht gevraagd toen ik bij Welzijn Ouderen de Zilveren Infirmeriespeld mocht uitreiken aan de zeer actieve Rob Sandbrink. En bij de Nieuwjaarsbijeenkomst hebben we de Gemeentelijke Erepenningen toegekend aan de twee supervrijwilligers Rob Breem en Sander van ’t Verlaat. De ambtelijke fusie met onze twee buurgemeenten was op 2 januari in mijn toespraak voor de medewerkers van de gemeente aan de orde. En ook heb ik op 10 januari de Poorter van het Jaar 2017 van de 1 April Vereniging mogen bekendmaken. Ad Woudenberg, alias Admiraal Lumey was dit keer de uitverkorene. U hebt de foto’s allemaal in de krant of op Facebook kunnen zien.

Over de aanstaande verkiezingen zal ik nu nog maar even zwijgen. Genoeg verrassende ontwikkelingen dunkt me, met de aanmelding van een lokale partij en het niet meer meedoen van de SP. Daarover dus graag een andere keer, als het stof van deze verrassende ontwikkelingen wat neergedaald is.  Voor iedereen een mooi 2018!