Het oude Stadhuis

Trouwen - locatie De Markt Een sfeervolle, mooie locatie in het hart van historisch Brielle. Zo kan het stadhuis rustig worden omschreven. Gelegen aan de Markt domineert de gevel van het gebouw de naaste omgeving. Deze gevel is in 1792 ontworpen in Lodewijk XVI-stijl door de architect Johannes van Westenhout. De zandstenen façade straalt allure uit, en dat is niet verwonderlijk. Van Westerhout bouwde ook het binnenhof in Den Haag.


Het oude stadhuis

In het Historisch Museum bestaat de mogelijkheid temidden van pronkstukken uit het verre en nabije verleden trouwfoto’s te maken. De entourage wordt gevormd door het stadhuis en de aangrenzende stadsgevangenis uit 1623.

Luiden stadhuisklok bij huwelijksvoltrekkingen

Historisch Museum Den Briel

In het oude stadhuis bevindt zich ook het historisch museum Den Briel. Dit is een mooie locatie voor het maken van een trouwreportage. In verband met de (on)mogelijkheden van de fotografie in het museum zal een medewerker van het museum uw bezoek begeleiden. Hiervoor vragen zij een onkostenvergoeding van € 25,00. Houdt u er alstublieft rekening mee dat zij per trouwreportage een groep van maximaal 10 mensen kunnen begeleiden.

Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de folder "trouwfoto's in het museum" dat u onderaan deze pagina kunt downloaden.

Website van Historisch Museum Den Briel

Te downloaden: