Werk en uitkeringen

Op het PleinWerk & Inkomen kunt u terecht voor toeleiding naar werk, intakegesprekken, tijdelijke uitkeringen, of toeleiding naar taalonderwijs. Ook is er een eigen trainingscentrum. Klanten kunnen een budgettraining, een sollicitatietraining, of een workshop houding en gedrag of persoonlijke verzorging volgen. Ondernemers kunnen het Plein Werk & Inkomen gebruiken om workshops over een bepaalde bedrijfstak te geven. Verder is het Plein Werk & Inkomen heel geschikt voor speedmeets en introductiebijeenkomsten met werkgevers.

Bijstandsuitkering digitaal aanvragen

Gemeenten Brielle en Nissewaard werken met een nieuw systeem om een uitkering aan te vragen: een online vragenlijst die gegevens die al bekend zijn, automatisch invult.
De online vragenlijst is te vinden op Nissewaard.nl/bijstandsuitkering. Voordeel is dat de aanvraag thuis op de computer ingevuld kan worden op een moment dat het beste uitkomt. Bewijsstukken van inkomens- en leefsituatie kunnen meteen meegestuurd worden door ze te uploaden. Als alle bewijsstukken direct meegestuurd worden, kan de gemeente sneller beoordelen of de aanvrager recht heeft op een uitkering.

DigiD

Voor de online aanvraag is een DigiD nodig. Mensen die geen DigiD hebben, moeten die eerst aanvragen op www.digid.nl en kunnen daarna een uitkering aanvragen.

Wie geen toegang heeft tot internet, kan gebruik maken van de computers op het Plein Werk en Inkomen. Wanneer iemand hulp of advies wilt bij de aanvraag, dan kan men contact opnemen met de gemeente Nissewaard via 14 0181. De gemeente zoekt dan samen met de inwoner naar de beste manier om te helpen bij de aanvraag.

Contactgegevens

Het bezoekadres van het PleinWerk & Inkomen bevindt zich aan de Uitstraat 8-18 in Spijkenisse (3201 EN  Spijkenisse). Het telefoonnummer is 14 0181. Spreek hier de gemeentenaam Nissewaard in. U kunt hier terecht op werkdagen tussen 08.30 en 16.00 uur.