Mantelzorg

Mantelzorgers gemeente Brielle kunnen terecht bij MEE

De afdeling Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE) is voor mantelzorgers het punt  waar zij terecht kunnen met hun vragen. ‘Goed zorgen voor een ander, begint bij goed zorgen voor jezelf’, is het uitgangspunt van MEE. Dat klinkt logisch, maar is niet altijd makkelijk.  

De consulenten van MEE ondersteunen mantelzorgers op individuele basis (samen wordt er gekeken naar hun wensen en behoeften). Daarnaast zijn er cursussen, bijeenkomsten en workshops. Ook organisaties (bijvoorbeeld zorg- en welzijnsinstellingen of zorgverzekeraars) kunnen met hun vragen rondom mantelzorgerondersteuning bij de consulenten van MEE terecht.

Jonge mantelzorgers

MEE heeft speciale aandacht voor jonge mantelzorgers. Steeds meer jongeren krijgen te maken met bijvoorbeeld een zieke ouder of gehandicapte broer of zus en de zorg die daarbij komt. Mocht je zelf een jonge mantelzorger zijn, dan biedt MEE activiteiten waarmee je in contact kunt komen met andere jonge mantelzorgers. Ook kun je contact opnemen als je vragen hebt over het zorgen voor of als je je zorgen maakt over anderen.

Vrijwilligers

MEE is altijd op zoek naar vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ondersteunen in de thuissituatie. Wilt u iets betekenen als vrijwilliger? Laat het ons weten. Vrijwilligers krijgen deskundige begeleiding en onkostenvergoeding.

Informatie

Voor meer informatie over mantelzorgondersteuning of voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Miranda Loijens, Ellen van Vliet of Anke van Heusden, consulenten mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE, door te mailen naar servicebureau@meezhe.nl of via T  0181 33 35 07.

Mantelzorg-consulenten

Bekijk hier meer informatie over de mantelzorgconsulenten.

Dit is de link

Mantelzorg-waardering

Lees hier meer over de waardering van de gemeente voor de inzet van mantelzorgers. 

Dit is de link

Flyer Mantelzorg

Download hier de flyer Mantelzorg.

Dit is de link