Mantelzorg

Biedt u (langdurige) zorg en ondersteuning aan uw partner, uw kind, uw ouder(s) of iemand anders in uw omgeving?

Dan bent u een mantelzorger

Voor u is het misschien vanzelfspreken om te doen, maar voor een ander zorgen kan soms ook zwaar zijn. Het is belangrijk om de zorg af en toe even te kunnen overdragen, zorgen te delen met een ander en praktische informatie te krijgen. Zodat u niet overbelast raakt, maar ook om tijd aan andere gezinsleden, vrienden, werk en hobby's te kunnen besteden.

Jonge mantelzorgers

Steeds meer jongeren krijgen te maken met bijvoorbeeld een zieke ouder of gehandicapte broer of zus en de zorg die daarbij komt. Als je een jonge mantelzorger bent, biedt MEE activiteiten waarmee je in contact kunt komen met andere jonge mantelzorgers. Ook kunt contact opnemen als je vragen hebt over het zorgen voor of als je je zorgen maakt over anderen.
 

We zijn samen met de gemeente Hellevoetsluis en Westvoorne op zoek naar nieuwe ideeën om mantelzorgers, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te ondersteunen en kijken we of de bestaande ondersteuningsmogelijkheden nog voldoen.

Om daarmee zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen en behoeften hebben wij vragenlijsten gemaakt: één voor mantelzorgers, één voor vrijwilligers en één voor vrijwilligersorganisaties. De uitkomsten gebruiken wij bij het maken van de nieuwe plannen.

De vragenlijst mantelzorgers 

De vragenlijst vrijwilligers

Werkt u als vrijwilliger in een bestuursfunctie bij een vereniging, stichting of andere instelling? Dan vragen wij u om de vragenlijst voor vrijwilligersorganisaties in te vullen: 
vragenlijst vrijwilligersorganisaties 

Natuurlijk kunt u daarnaast ook de vragenlijst voor vrijwilligers invullen vanuit uw persoonlijke situatie.

De vragenlijsten kunnen tot en met vrijdag 6 september ingevuld worden. Het duurt ongeveer vijf minuten en uw deelname blijft anoniem.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst?

Heeft u hulp nodig met het invullen van de enquête? Neem dan contact op met het Centrum Vrijwilligerswerk via het telefoonnummer 0181-390607 (Hellevoetsluis). Vanaf 2 september kunt u weer terecht bij het Centrum Vrijwilligerswerk Brielle in Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES. Maandag van 14.00 – 16.00 uur en donderdag van 10.00 – 12.00 uur.


 

Mantelzorg-ondersteuning

Hoe kunnen we de mantelzorger ondersteunen.

Dit is de link

Activiteiten en ontmoeting

Ontmoet andere mantelzorgers.

Dit is de link

Mantelzorg-waardering

De gemeente Brielle waardeert de inzet van mantelzorgers.

Dit is de link

Ondersteuning bij de huishouding

Met een toeslag van de gemeente professionele huishoudelijke hulp inhuren.

dit is de link

Respijtzorg

De zorg even aan een ander overlaten.

dit is de link

Vrijwilligers-verzekering

Als mantelzorger kunt u ook een beroep doen op de vrijwilligersverzekering.

Dit is de link