Meer zorg, voor minder geld

Wist u dat

U recht heeft op goede zorg. Ook als u een lager inkomen heeft of een uitkering krijgt. Zeker als u vanwege een chronische ziekte of beperking hoge zorgkosten heeft. Daarom betaalt de gemeente mee aan de kosten voor de premie van een goede zorgverzekering. Zo blijft de premie betaalbaar, bent u goed verzekerd en verkleint u de kans op onverwachte kosten aanzienlijk. Wij bieden u deze aan in samenwerking met zorgverzekeraar CZ. Er worden twee pakketten aangeboden. Beide pakketten bestaan uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Informatie over de vergoedingen in de pakketten kunt u vinden op www.gezondverzekerd.nl.

Is de zorgverzekering er ook voor u?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent, bij de collectieve zorgverzekering is iedereen met een laag inkomen uit de gemeente Brielle  van harte welkom. Of u in aanmerking komt voor de zorgverzekering hangt af van uw gezamenlijke netto maandinkomen. Is dit lager dan 120% van de bijstandsnorm? Dan komt u in aanmerking. Is dit hoger, dan helaas niet.

In opdracht van de gemeente Brielle wordt de aanvraagprocedure en informatieverstrekking rondom de collectieve zorgverzekering verzorgd door de gemeente Nissewaard.

Vragen

Meer informatie vindt u op de site van onze uitvoeringsorganisatie, de gemeente Nissewaard en op www.gezondverzekerd.nl/Brielle.

Heeft u een vraag over een vergoeding, neem dan contact op met de CZ klantenservice, telefoonnummer 0900 0949.

Heeft u vragen over uw inkomen en/of inhouding op de uitkering?
Neem dan contact op met uitvoeringsgemeente Nissewaard via 14 0181.

Om direct over te kunnen stappen heeft u uw huidige zorgverzekeringspolis en een geldig legitimatie bewijs nodig.

Plein Werk en Inkomen
Uitstraat 8-18
3201 EN Spijkenisse