Als u eenzaam bent

Als u eenzaam bent...


Eenzaam zijn is niet hetzelfde als alleen zijn. Met eenzaamheid bedoelen we een situatie waarin iemand het gevoel heeft weinig sociale contacten met andere mensen te hebben. Of er zijn weliswaar contacten, maar die hebben weinig tot geen betekenis. Iemand is eenzaam als het aantal contacten minder is dan die persoon wenst, of als de kwaliteit van die contacten achterblijft bij de wens.

Bent u eenzaam en wilt u daar wat aan doen, maar u weet niet wat? Hieronder staan een aantal tips die u een handje kunnen helpen:

  • Durf hulp te vragen. Mensen doen vaak graag iets voor een ander, zeker als het niet te groot is.
  • Ga vrijwilligerswerk doen, u voelt zich dan nuttig en u heeft het gevoel weer ergens bij te horen. Voor het vinden van vrijwilligerswerk en meer informatie kunt u terecht op de website van Centrum Vrijwilligerswerk Brielle.
  • Zoek een maatje. Zou u wel eens een bezoekje willen ontvangen, samen fietsen, wandelen of koffie drinken? Via de website van Centrum Vrijwilligerswerk Brielle kunt u zich aanmelden als maatje, maar ook wanneer u voor uzelf of iemand anders een maatje zoekt.
  • Neem contact op met een telefonische hulplijn, bijvoorbeeld Sensoor, telefoon 0900-0767 (5 cent per minuut). U kunt uw hart luchten en u vindt een luisterend oor.
  • Bezoek het Fijnjetezien-terras. Elke 2e maandag van de maand ontvangen buurtverbinders u graag in de Brielse Tafel, Markt 2, voor een praatje en een kopje koffie of thee. Tijd: 10.30-12.00 uur.

Ga voor meer tips naar www.eenzaam.nl.