Hier tonen wij u een overzicht van werkzaamheden die binnenkort uitgevoerd worden rondom Brielle, Vierpolder en Zwartewaal. Ook vermelden wij werkzaamheden in het wegennet rondom Rotterdam.

van a naar beter

De landelijke website van a naar beter toont u de actuele wegwerkzaamheden in Nederland.

Meer informatie werkzaamheden Suurhoffbrug A15Afrit 9 (havens 6200 - 7000) vanaf vrijdag 11 juni afgesloten voor autoverkeer vanuit Maasvlakte /  Oostvoorne.

Om de nabijgelegen afrit 9 (Havens 6200-7000) veilig te kunnen aanpassen, wordt deze vanaf vrijdagavond (na de spits) 11 juni a.s. afgesloten voor autoverkeer vanuit Maasvlakte/Oostvoorne. Gele borden leiden het bestemmingsverkeer door naar afrit 10. Weggebruikers kunnen hier de A15 af, via de oprit weer terugrijden over de A15 en de weg alsnog bij afrit 9 verlaten. Houd rekening met een vertraging van ongeveer 5 minuten. Vanaf maandagochtend 28 juni is de afrit weer beschikbaar voor al het autoverkeer, dus ook vanaf Maasvlakte/Oostvoorne. 
 
Fietsers hebben geen last van de afsluiting. Het fietspad over de nieuwe tijdelijk brug is reeds in gebruik en de fietsers rijden veilig over het fietspad langs de D’Arcyweg via een tijdelijke fietshelling langs het noordelijke landhoofd omlaag richting de D’Arcyweg.

Eind juni start Rijkswaterstaat met de renovatie van de oude Suurhoffbrug. De renovatie start met een volledige afsluiting voor beide rijrichtingen van de Suurhoffbrug in het weekend van vrijdagavond 25 juni tot maandagochtend 28 juni. Vanaf die maandag is de tijdelijke brug volledig beschikbaar voor verkeer richting Rotterdam. Op de oude Suurhoffbrug is dan echter gedurende 2 maanden slechts 1 rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne. Dit kan met name in de spits voor vertraging zorgen. 
 

Versmalling A15 bij Rozenburg van 20 juni tot 18 juli

Advies om spits te mijden 

Voor het project Blankenburgverbinding bouwt Rijkswaterstaat op de A15 aan toekomstig knooppunt Rozenburg. Voor de bouw van een tweede fly-over wordt de weg van 20 juni tot 18 juli in beide rijrichtingen versmald van 3 naar 2 rijstroken. In deze periode kunnen daardoor tijdens de ochtend- en avondspits files ontstaan, die naar verwachting tot 30 minuten extra reistijd opleveren. Weggebruikers wordt aangeraden om, indien mogelijk, buiten de spits te reizen. Om veilig te kunnen werken, geldt gedurende de hele bouwperiode een maximum snelheid van 70 km/u. 

Nachtafsluitingen A15 bij Rozenburg 19-20 juni en 17-18 juli

Voor het aanpassen van de situatie op de A15 zijn twee nachtafsluitingen op de snelweg noodzakelijk:

  • Van zaterdag 19 juni 22.00 uur tot zondag 20 juni 08.00 uur;
  • Van zaterdag 17 juli 22.00 uur tot zondag 18 juli 08.00 uur.

De A15 richting Europoort is dan afgesloten tussen oprit 15 Welplaatweg en de Thomassentunnel, inclusief alle tussenliggende op- en afritten. De A15 richting Rotterdam is afgesloten tussen oprit 12 Brielle en afrit 14 Rozenburg Centrum. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

Afsluiting afrit 14 Rozenburg Centrum van A15 uit Europoort

Van 20 juni tot 18 juli is afrit 14 Rozenburg Centrum van de A15 vanuit Europoort afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via afrit 12 Brielle en de Calandbrug. Informatieborden langs de N57 en de A15 geven aan of de Calandbrug open staat. Bij een openstaande brug kunnen weggebruikers ervoor kiezen om door te rijden naar afrit 15 Haven 4100-5200 (Welplaatweg), daar te draaien en terug te rijden naar afrit 14 Rozenburg Centrum.

Doorkijkje naar september

Als de tweede fly-over klaar is, wordt de tafelconstructie waarboven gebouwd wordt, verwijderd. Van 24 tot en met 27 september is daarom de A15 ter hoogte van Rozenburg afgesloten in beide richtingen.

Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg, de A24, die de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project en de werkzaamheden is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl. 

 

    Meer informatie over project Blankenburgverbinding en mogelijke hinder