Op 8 januari is het vaccineren tegen het coronavirus begonnen. Vaccineren is de belangrijkste stap naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is gratis en vrijwillig, het is je eigen keuze. 

In Brielle is sporthal DUKDALF ingericht als vaccinatielocatie naar de eisen van de GGD. De vaccinatielocatie staat op de panning om in mei/juni in gebruik te worden genomen, maar de werkelijke datum is afhankelijk van de aanlevering van vaccins vanuit de GGD.

Vaccinatie in regio Rotterdam-Rijnmond

Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen zich momenteel op zes locaties laten vaccineren: Rotterdam The Hague Airport, sporthal Den Oert in Spijkenisse, Recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee), de Van Nellefabriek in Rotterdam, sporthal Schenkel in Capelle a/d IJssel en – sinds 1 april – bij het SS Rotterdam in Rotterdam. De komende maanden komen daar nog dertien locaties bij, verspreid over de regio. Hierdoor kunnen de inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond zich steeds dichterbij huis laten vaccineren.

Planning
Als er meer vaccins beschikbaar zijn, is het belangrijk om daar klaar voor te zijn. Daarom opent GGD Rotterdam-Rijnmond de komende tijd nog dertien vaccinatielocaties in de regio. In april zijn dat: sporthal Groenoord in Schiedam, tijdelijke vaccinatiehallen in Poortugaal en Maassluis en sporthal De Bongerd in Barendrecht. In mei komen daar nog vier locaties bij: sporthal De Wissel in Ridderkerk, District U in Vlaardingen, sportcentrum Schuttersveld in Rotterdam en sportcomplex De Eendraght in Hellevoetsluis. In juni kunnen inwoners ook terecht bij sport- en cultuurhuis Dukdalf in Brielle, school Wolfert Lansing in Lansingerland, kerkgebouw De Ark in Krimpen aan den IJssel, MFC De Meander in Oostvoorne en sporthal Mercatus in Rotterdam.

 

Opening locaties
Dit is een voorlopige planning. De landelijke vaccinatiestrategie en de daarmee samenhangende aanlevering van vaccins, verandert namelijk vaak. Dit betekent dat GGD Rotterdam-Rijnmond de planning voor het openen van vaccinatielocaties steeds moet aanpassen. Verder wordt er bij de keuze van een nieuwe locatie eerst goed gekeken naar de regionale spreiding en of het mogelijk is om op al geopende locaties uit te breiden. Dat is handig als er meer vaccins beschikbaar zijn: er kan dan sneller geprikt worden en het medisch toezicht kan efficiënter ingezet worden.
 

Voor actuele informatie over vaccinatie in de regio ga naar: 
www.ggdrotterdamrijnmond.nl/nieuws/vaccinatielocaties-in-de/

Vervoer naar vaccinatielocatie

In heel Nederland wordt gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook u kunt een oproep krijgen om voor de vaccinatie naar een GGD-vaccinatielocatie te komen. Niet iedereen beschikt over (eigen) vervoer.  

Heeft u de brief ontvangen? Bedenk dan eerst hoe u naar de priklocatie gaat. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • Vervoer via familie, vrienden of buren.
  • Vervoer via een taxibedrijf.
  • Een OV-reis via www.9292.nl of u belt met 0900-9292. 
  • Vervoer - met Wmo indicatie. Let op: u kunt alleen gebruik maken van dit vervoer als u van de gemeente een Wmo vervoersindicatie heeft ontvangen. U kunt uw rit naar de vaccinatielocatie volgens de gebruikelijke gang van zaken boeken.

Weet u echt niet hoe u bij de priklocatie kunt komen? Bijvoorbeeld omdat u een lichamelijke beperking hebt?
In sommige gevallen kan het Rode Kruis u naar de vaccinatiestraat brengen.

  • U maakt een afspraak voor een vaccinatie via het telefoonnummer van de GGD  in de brief.
  • Tijdens het telefoongesprek met de GGD geeft u aan vervoer naar de vaccinatiestraat nodig te hebben. De GGD zal u dan doorverwijzen naar het publieksinformatienummer coronavirus van de Rijksoverheid.
  • U belt het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid via 0800-1351. Een medewerker van deze hulplijn gaat samen met u op zoek naar een manier om bij de priklocatie te komen. Vaak zijn er allerlei mensen en dienstverleners die je kunnen helpen. Is er geen goede oplossing in uw eigen omgeving? Dan verbindt de medewerker van de Rijksoverheid je door met het Rode Kruis. Wij kijken dan hoe wij je kunnen helpen bij het vervoer.

Heeft u vragen over vervoer naar een vaccinatielocatie en komt u er met bovenstaande informatie toch niet uit, dan kunt u contact opnemen met de consulenten van de gemeente Brielle. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en ondersteunen bij het zoeken en/of regelen van vervoer. Zij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 -12.00 uur wmo@brielle.nl of 0181-471111.

 

Kijk voor landelijke informatie over het vaccineren, het vaccinatiebeleid op:
Rijksoverheid.nl/coronavaccinatie.

Veelgestelde vragen over het vaccineren

Kijk voor regionale informatie op:
www.ggdrotterdamrijnmond.nl