Iedereen in ons land die dat wil kan een prik (vaccinatie) krijgen tegen het coronavirus. Als u aan de beurt bent, krijgt u een brief van het RIVM of van uw huisarts. Op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond staat uitgelegd wat u moet doen als u deze brief krijgt. Verder leest u waar u in de Rotterdamse regio terechtkunt voor de prik. En krijgt u antwoord op veelgestelde vragen.Vaccineren is gratis en vrijwillig, het is je eigen keuze. 

Vaccinatie in regio Rotterdam-Rijnmond

Voor vragen en actuele informatie over vaccinatie in de regio ga naar: 
https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/infectieziekten/corona-covid19/vaccin/(externe link)

Vervoer naar vaccinatielocatie

In heel Nederland wordt gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook u kunt een oproep krijgen om voor de vaccinatie naar een GGD-vaccinatielocatie te komen. Niet iedereen beschikt over (eigen) vervoer.  

Heeft u de brief ontvangen? Bedenk dan eerst hoe u naar de priklocatie gaat. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • Vervoer via familie, vrienden of buren.
  • Vervoer via een taxibedrijf.
  • Een OV-reis via www.9292.nl(externe link) of u belt met 0900-9292. 
  • Vervoer - met Wmo indicatie. Let op: u kunt alleen gebruik maken van dit vervoer als u van de gemeente een Wmo vervoersindicatie heeft ontvangen. U kunt uw rit naar de vaccinatielocatie volgens de gebruikelijke gang van zaken boeken.

Weet u echt niet hoe u bij de priklocatie kunt komen? Bijvoorbeeld omdat u een lichamelijke beperking hebt?
In sommige gevallen kan het Rode Kruis u naar de vaccinatiestraat brengen.

  • U maakt een afspraak voor een vaccinatie via het telefoonnummer van de GGD  in de brief.
  • Tijdens het telefoongesprek met de GGD geeft u aan vervoer naar de vaccinatiestraat nodig te hebben. De GGD zal u dan doorverwijzen naar het publieksinformatienummer coronavirus van de Rijksoverheid.
  • U belt het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid via 0800-1351. Een medewerker van deze hulplijn gaat samen met u op zoek naar een manier om bij de priklocatie te komen. Vaak zijn er allerlei mensen en dienstverleners die je kunnen helpen. Is er geen goede oplossing in uw eigen omgeving? Dan verbindt de medewerker van de Rijksoverheid je door met het Rode Kruis. Wij kijken dan hoe wij je kunnen helpen bij het vervoer.

Heeft u vragen over vervoer naar een vaccinatielocatie en komt u er met bovenstaande informatie toch niet uit, dan kunt u contact opnemen met de consulenten van de gemeente Brielle. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en ondersteunen bij het zoeken en/of regelen van vervoer. Zij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 -12.00 uur wmo@brielle.nl of 0181-471111.

Kijk voor landelijke informatie over het vaccineren, het vaccinatiebeleid op:
Rijksoverheid.nl/coronavaccinatie(externe link).

Veelgestelde vragen over het vaccineren(externe link)

Kijk voor regionale informatie op:
www.ggdrotterdamrijnmond.nl(externe link)