Bezoek het stadskantoor of de stadswerf alleen op afspraak(externe link) of telefonische afspraak: 0181 471111. 

Trouwen

Trouwen of een geregistreerd partnerschap in Brielle

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in de gemeente Brielle, neemt u dan tijdig contact op via telefoonnummer 14 0181 en vraag naar de burgerlijke stand.

De ambtenaar van de burgerlijke stand beoordeelt welke documenten u eventueel moet overleggen en stuurt u de formulieren toe die nodig zijn voor de melding van het voorgenomen huwelijk of partnerschap. Nadat u deze formulieren volledig heeft ingevuld en teruggestuurd, en door de gemeente correct terug is ontvangen, ontvangt u hiervan een bevestiging, en is de huwelijksaangifte een feit.

De melding van uw voorgenomen huwelijk of partnerschap moet wettelijk gezien, minimaal twee weken voor de dag van het huwelijk of de partnerschap plaatsvinden en is maximaal één jaar geldig.
 

Voorwaarden

  • U en uw partner zijn allebei meerderjarig. Bent u of uw partner minderjarig en u wilt trouwen, neem dan contact op met de gemeente.
  • U mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben (behalve als u uw geregistreerd partnerschap wilt laten omzetten naar een huwelijk).
  • U mag niet trouwen met uw eigen kind, broer, zus, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer, halfzus.
  • U mag niet gedwongen worden om te trouwen.
  • Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator of kantonrechter.
  • U moet melding doen van het voorgenomen huwelijk. De aangifte van de melding van uw voorgenomen huwelijk doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u wilt trouwen.
  • U heeft minimaal twee en maximaal vier getuigen. De getuigen moeten meerderjarig te zijn.

Let op:

Woont u beiden in het buitenland? En wilt u in Nederland trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan moet de aangifte van de melding van het voorgenomen huwelijk/partnerschap gedaan worden bij de afdeling Landelijke Taken van de gemeente Den Haag.