De 4 gemeenten op Voorne-Putten vormen samen met 19 andere gemeenten, 4 waterschappen en de provincie Zuid-Holland de Energieregio Rotterdam-Den Haag. Samen maken ze een aanpak om de  energietransitie de komende 10 jaar te versnellen. De energietransitie is de overstap van fossiele brandstoffen, zoals aardgas en steenkool naar duurzame, schone energiebronnen zoals zon en wind. Deze aanpak wordt de Regionale Energiestrategie, afgekort ‘RES’ genoemd.

Tegelijk met de Energieregio Rotterdam-Den Haag maken 29 andere regio’s in Nederland ook een RES. Met de 30 RES’en zorgen we in Nederland met elkaar voor 49% minder CO2-uitstoot in 2030. Dit is zo afgesproken in het Klimaatakkoord.

De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne nemen hun verantwoordelijkheid bij de uitvoering van het Klimaatakkoord. We willen in de toekomst een energieneutraal eiland worden. Dat betekent o.a. dat we op Voorne-Putten de elektriciteit die we nodig hebben, zelf opwekken. Het opwekken van duurzame elektriciteit is onvermijdelijk als we Voorne-Putten verantwoord door willen geven aan onze kinderen en kleinkinderen. Het is dus niet de vraag óf we dit gaan doen, maar hóe!

Voor meer informatie over de  RES: 

Energiekvoorneputten.nl/regionale-energiestrategie-res

Voor veelgestelde vragen over de RES:

Energiekvoorneputten.nl/res/veelgesteldevragen