Om de luchtkwaliteit te verbeteren, stimuleert de gemeente Brielle  het gebruik van elektrisch vervoer. Want elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig. Om elektrisch rijden te stimuleren zijn voldoende oplaadpunten nodig. In de gemeente Brielle zijn op dit moment 37 oplaadpalen aanwezig.

Oplaadpaal aanvragen?

Woont  u uit de gemeente Brielle  en in het bezit van een volledig elektrisch voertuig (vierwielig) of een plug-in hybride voertuig (vierwielig)? Heb je niet de mogelijkheid om het voertuig op eigen terrein op te laden? Dan bestaat de mogelijkheid om een openbare laadpaal aan te vragen. Via www.laadpaalnodig.nl(externe link) kan je de voorwaarden checken, kijken of er in de omgeving al een openbare paal staat en gemakkelijk de aanvraag doen.

Laadpaalnodig.nl(externe link) is een samenwerkingsverband voor het aanvragen van uitbreiding van openbare oplaadpalen in zeventien gemeenten. Momenteel levert, onderhoudt en exploiteert ENGIE de oplaadpalen op straat.

Waar vind ik een oplaadpaal?

Voor het vinden van een oplaadpaal in de buurt, gaat u naar www.laadpaalnodig.nl(externe link).

Storing oplaadpaal

Wilt u een melding maken over een storing in een oplaadpaal? Bel dan het storingsnummer dat op de laadpaal vermeld staat. De storingsdienst is 24/7 beschikbaar.