Kent u iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Dat doen ze zonder eigen belang en meestal ook nog in alle bescheidenheid.

Deze mensen komen wellicht in aanmerking voor een lintje, of zoals het officieel heet een Koninklijke Onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgedragen. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voordragen voor een lintje. Het gaat om mensen met bijzondere verdiensten, denk bijvoorbeeld eens aan vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties of verenigingen. En dan niet alleen de bestuurders, maar ook de mensen die door hun inzet uw vereniging draaiende houden en organisaties voor iedereen toegankelijk maken.

Met z'n allen kunnen wij ervoor zorgen dat deze mensen in aanmerking komen voor een onderscheiding. Dat is geen eenvoudige opgave, maar wel een uitdaging die het waard is aan te gaan.

Er zijn twee momenten waarop iemand een lintje kan ontvangen.

  • Bij de algemene gelegenheid één dag voor Koningsdag;
  • Of bij een bijzondere gelegenheid, die een relatie heeft met de bijzondere verdiensten.

Kent u iemand die volgens u echt een lintje verdient? En wilt u die persoon voordragen voor de lintjesregen volgend jaar, ook wel de Algemene Gelegenheid in april? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de burgemeester, via het daarvoor bestemde formulier. Het aanvraagformulier dient vóór 1 juli van het jaar voorafgaand te zijn ingeleverd bij het bestuurssecretariaat van de gemeente Brielle via secretariaat@brielle.nl.

Aanvraag voor een bijzondere gelegenheid?

Als u iemand wilt voordragen voor een bijzondere gelegenheid, dan dient het aanvraagformulier uiterlijk vier maanden voor de betreffende datum te zijn ingeleverd. Bijvoorbeeld als de bijzondere gelegenheid op 15 april is, dan dient de aanvraag voor 15 december binnen te zijn.

Voor meer informatie kijk op www.lintjes.nl(externe link) of u kunt contact opnemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Brielle, telefoonnummer 14 0181.

Het aanvraagformulier kunt u vinden onder de kop "downloads" op www.lintjes.nl(externe link), Let wel op dat u de aanvraag indient in de gemeente waar de voorgedragen persoon woonachtig is.