Woonwijzerwinkel

WoonWijzerWinkel is het officiële Energieloket voor gemeente Brielle. Zij geven onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning.

Door energie te besparen en zelf duurzame, schone energie op te wekken wil gemeente Brielle samen met u een bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot en fijnstof. Door minder energie uit fossiele grondstoffen te gebruiken komt er minder fijnstof in de lucht. Fijnstof is slecht voor de gezondheid. Besparen op energiegebruik en het zelf opwekken van energie maakt u bovendien minder afhankelijk van de onvoorspelbare stijging van de energielasten.

Besparing is de eerste stap

Besparing is de eerste stap. Want energie die niet wordt gebruikt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Dit kan al heel eenvoudig door het zelf aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie en een standby-killer. Of door het vervangen van een oude niet zuinige koelkast en conventionele lampen door zuinige spaar- of LED-lampen. Een stapje verder is het (na)isoleren van muren, dak en vloer, het installeren van zonnepanelen en een zuinige hoog rendement CV-ketel. De meest vergaande vorm is een volledige renovatie tot een zogenoemde ‘nul op de meter’-woning.

Meer weten?

Wie meer wil weten over het energiezuiger maken van de woning kan voor gratis advies en informatie terecht bij WoonWijzerWinkel. Op de website www.woonwijzerwinkel.nl kunt u online de potentiële besparingsmogelijkheden van hun woning in kaart brengen. Als er aanvullende vragen zijn dan kan telefonisch contact worden opgenomen met een WoonWijzerWinkel adviseur. Ook kan een bezoek worden gebracht aan WoonWijzerWinkel op Heijplaat in Rotterdam waar in een expositieruimte van 2.500 m2 vrijwel alle oplossingen te vinden zijn om woningen te verduurzamen.

Benieuwd naar de opties voor een subsidie of lening voor Energiebesparing in uw gemeente: klik hier
De WoonWijzerWinkel heeft verschillende wijkacties afgerond in Brielle, zoals het warmtebeeld Zwartewaal, duurzaamheidsvoucher en warmtebeelden Vierpolders. Houd voor nieuwe WoonWijzerWinkel acties onze website, facebookpagina en de gemeentepagina in de gaten.