Wonen

Brielle ademt een rijk historisch verleden én geeft je de ervaring van het moderne woongenot. Zo vind je in Brielle en de woonkernen Vierpolders en Zwartewaal vele moderne voorzieningen voor jong en oud om goed te kunnen wonen, werken, recreëren en sporten. De stad bruist van gezellige evenementen zoals de 1 Aprilviering, het Foodtruckfestival, Brielle Blues en Bruisend Brielle. Ook cultureel biedt Brielle een compleet aanbod met een eigen theater, klassieke concerten in de kerk en het Tachtigjarige Oorlog Historisch Museum Den Briel. 
 

Brielle biedt ook een gevarieerde keuze aan kinderopvang, onderwijs en zorg allemaal op hoog niveau. Naast diverse basisscholen is er ook een compleet aanbod van niveaus van middelbare scholen.

Voor veel vormen van zorg hoeft u de stad niet uit. In Brielle zijn diverse huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten werkzaam en is er een medisch centrum.

De waterrijke, natuurlijke omgeving van het Brielse Meer en het strand dichtbij geven je alle ruimte om te watersporten, mountainbiken of heerlijk te zonnen. Brielle kent een veelzijdig aanbod van vele watersportmogelijkheden, zoals roeiclubs, watersportverenigingen en een zeilschool. Van atletiek tot voetballen en van denksport tot duursport, het kan allemaal in Brielle. De sportieve trots van de stad het Geuzenpark is een modern sportcomplex voor voetbal, tennis en atletiek.

Een cappuccino op het terras, gezellig shoppen in exclusieve modezaken, iets lekkers halen bij de ambachtelijke chocolaterie en heerlijk eten met uitzicht op de haven. Brielle heeft een levendige binnenstad in een decor van  feervolle pleintjes en monumentale panden.

Het moderne woongenot en de sfeer van het rijke verleden zie je terug in de diverse nieuwbouwprojecten. Er is nieuwbouw in zowel in de historische vesting van Brielle, de woonwijken erbuiten én in de woonkernen Vierpolders en Zwartewaal. 

 

Plattegrond Voorne-Putten wonen

Woonprojecten in Brielle

Woonkrant 2020

Starterslening