Startbijeenkomst: Geuzenakkoord voor verenigingen in Brielle - Ga de verbinding aan!

Maandagavond 28 oktober was de startbijeenkomst in het BREStheater. De bijeenkomst werd door de Gemeente Brielle georganiseerd met behulp van onze sportformateur Rob van den Berg. 

De avond werd door wethouder Bert van Ravenhorst en ambassadeur Marjolein van Unen ingeleid. Zij hebben nogmaals het belang aangekaart dat het voor een gezonde  toekomst noodzakelijk is om samen op te trekken om het verenigingsleven vitaal te laten blijven. 

Een vijftigtal mensen waren aanwezig vanuit diverse Brielse sport, welzijns- en cultuurinstellingen en hebben actief meegedacht over 4 thema’s:

  1. Inclusief sporten en bewegen
  2. Duurzame sportinfrastructuur
  3. Vitale sport- en beweegaanbieders/ positieve sportcultuur
  4. Van jongs af aan vaardig in bewegen

Na afloop hebben de verenigingen, op ludieke wijze, hun verbintenis voor het ‘Geuzenakkoord’ vastgelegd, door elk een judoband te tekenen en vervolgens aan elkaar te knopen. Dit houdt in, dat zij zich gaan inzetten om gezamenlijk met de sportformateur een akkoord gaan maken.

Na de startbijeenkomst worden de verenigingen, die zich hebben aangemeld om mee te doen aan het Geuzenakkoord regelmatig geïnformeerd over de ontwikkelingen. Ook kunnen zij nog aanvullende suggesties doen.

Met een aantal hoofdrolspelers gaat de sportformateur aan de slag om het Geuzenakkoord voor Brielle te maken.