Opening door Hare Majesteit de Koningin op 31 maart 2012

logo Museumopening museum door Koningin

Heringericht museum Brielle door Koningin geopend

Hare Majesteit de Koningin verrichtte - ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan - de officiële opening van het heringerichte museum onder de naam De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel.

Bekijk het filmpje dat hiervan gemaakt is.
 


opening museum door KoninginDe Koningin arriveerde op 31 maart 2012 rond 14.45 uur op de Markt bij het stadhuis in Brielle en werd daar ontvangen door onder andere de commissaris van de Koningin en het college om een rondleiding te krijgen door het heringerichte museum.

 
Na het bezoek aan het museum wandelde de Koningin via het Wellerondom naar de Sint Catharijnekerk, waar de officiële openingsbijeenkomst plaats vond.


 
 

Tijdens de openingsbijeenkomst gaf prof.dr. H. Pleij een lezing onder de titel: Brielle als Keerpunt en vonden optredens plaats door Camerata Trajectina. Toespraken werden gegeven door de burgemeester van Brielle, G.W.M. van Viegen en door wethouder drs. D.A. Verbeek.

Tevens overhandigde deze wethouder aan Hare Majesteit de Koningin van het eerste exemplaar van het jubileumboek Honderd jaar verzamelen. Historisch Museum Den Briel.1912-2012, geschreven door drs. M.H. Holtrop. 

De gemeente Brielle kreeg tijdens de opening en naderhand veel positieve reacties over de organisatie en het programma van de opening van het museum.De positieve manier waarop de middenstand in Brielle inspeelde op het bezoek van de Koningin, het maartse zonnetje en de aanwezigheid van veel enthousiaste inwoners en bezoekers maakten de dag compleet!
  

   opening museum door koningin