WoonWijzerWinkel

Bij de WoonWijzerWinkel kunnen woningeigenaren terecht voor onafhankelijk en deskundig advies over hoe zij hun woning energiezuiniger kunnen maken. Dit is goed voor het milieu, voor de gezondheid en voor het wooncomfort. En het scheelt ook nog eens geld.

Door woningeigenaren te stimuleren energie te besparen en zelf duurzame schone energie op te wekken wil de gemeente Brielle samen met haar bewoners een bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot en fijnstof.

Door minder energie uit fossiele grondstoffen te gebruiken komt er minder fijnstof in de lucht. Fijnstof is slecht voor de gezondheid. Besparen op energiegebruik en het zelf opwekken van energie maakt bewoners bovendien minder afhankelijk van de onvoorspelbare stijging van de energielasten.

Verder zijn er werkgelegenheidskansen voor bedrijven in de bouw- en installatiesector en op termijn ook voor bedrijven in de duurzame energiesector als steeds meer energiebesparende maatregelen worden getroffen en duurzame energie wordt opgewekt.

Kortom, genoeg redenen om werk te maken van energiezuinige woningen. Dit kan al heel eenvoudig door het zelf aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie en een standby-killer. Of door het vervangen van een oude onzuinige koelkast en conventionele lampen door zuinige spaar- of LED-lampen. Een stapje verder is het (na)isoleren van muren, dak en vloer, het installeren van zonnepanelen en een zuinige hoog rendement CV-ketel. De meest vergaande vorm is een volledige renovatie tot een zogenoemde ‘nul op de meter’-woning.

Wie meer wil weten over het energiezuiger maken van de woning kan voor gratis advies en informatie terecht bij de WoonWijzerWinkel. Op de website www.woonwijzerwinkel.nl kunnen woningeigenaren online de potentiële besparingsmogelijkheden van hun woning in kaart brengen. Als er aanvullende vragen zijn dan kan telefonisch contact worden opgenomen met een adviseur van de WoonWijzerWinkel. Ook kan een bezoek worden gebracht aan de WoonWijzerWinkel op Heijplaat in Rotterdam waar in een expositieruimte van 2.500 m2 vrijwel alle oplossingen te vinden zijn om woningen te verduurzamen.