Voertuigwrakken

Thema januari 2020

Ergert u zich ook aan die kapotte fiets die al weken in het achterpad staat? Staat er al geruime tijd een kapotte aanhangwagen om de hoek? Meld dit dan bij gemeente Brielle. Het kan namelijk gaan om een voertuigwrak. 

Voertuigwrakken zijn onder andere auto’s, fietsen, scooters, bromfietsen, aanhangwagens, caravans en campers die dusdanig kapot zijn, dat er niet meer op of mee gereden kan worden. Voertuigwrakken veroorzaken een rommelig straatbeeld en nemen onnodig plaats in, daarom moet de gemeente deze van de openbare weg verwijderen.

Werkwijze 

Als u melding maakt van een voertuigwrak onderzoeken de boa’s de staat van het voertuig. Als zij vaststellen dat het om een voertuigwrak gaat krijgt het voertuig een oranje waarschuwingssticker. De eigenaar of houder van het voertuig heeft vervolgens 7 dagen de tijd om deze van de openbare weg te (laten) verwijderen. Als het voertuigwrak er na 7 dagen nog staat, verwijdert de gemeente deze en slaat deze op. Na de wettelijk vastgestelde periode wordt de auto vernietigd of verkocht. 

Als u last heeft van een voertuigwrak in uw buurt, dan kunt u een melding maken via de website www.brielle.nl, via de mail info@brielle.nl of telefonisch 0181-471111.