Donkere dagen offensief

Thema november

Tijdens de herfst- en wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek rondom de feestdagen.

Het is langer donker en er zijn minder mensen op straat, hierdoor is het voor criminelen aantrekkelijker om ongestoord hun gang te gaan.

De politie is daarom in samenwerking met de gemeente gestart met het donkere dagen offensief, dit loopt tot maart 2020. In deze periode worden extra maatregelen genomen tegen overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken. De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente (boa’s) zijn meer aanwezig op straat en voeren samen (controle)acties uit.

Wat kunt u doen?

De politie en de gemeente doen ook een beroep op u als bewoner van gemeente Brielle. Zonder uw hulp hebben de politie en de gemeente beperkte informatie om de criminaliteit in gemeente Brielle effectief aan te pakken. Uw informatie is van groot belang om de capaciteit van de politie en gemeente zo goed mogelijk in te zetten. U kunt op onder andere de volgende manieren helpen:

 • Ziet u iets verdachts? Bel 112!
  Ziet u iemand zich verdacht gedragen rondom een woning, bel dan direct het alarmnummer 112. Let vooral op kenmerken als geslacht, lengte, leeftijd, postuur, kleding, huidskleur, tatoeages, sieraden, bril, baard of snor. Een goed signalement helpt de politie bij het zoeken naar de dader(s).
   
 • Meld u aan bij Burgernet 
  Burgernet is op zoek naar mensen die willen helpen om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Download de gratis Burgernetapp en meld je aan of ga naar www.burgernet.nl en draag zelf bij aan de veiligheid in uw wijk. 
   
 • Meld u aan bij een Buurt Preventie WhatsApp-groep
  Door middel van Buurt Preventie WhatsApp-groepen maken buurtbewoners elkaar attent op verdachte zaken die spelen in de omgeving. Hierbij is ook de wijkagent betrokken. Wilt u weten of ook in uw buurt een groep actief is? Kijk dan op www.brielle.nl (thema Veiligheid) en meldt u aan of start samen met de wijkagent en de gemeente een groep. Honderden bewoners gingen u reeds voor. 
   
 • Meld Misdaad Anoniem
  Meld Misdaad Anoniem (MMA) is de landelijke tiplijn waar u anoniem (telefonisch) informatie kunt geven over verschillende soorten misdaden zoals overvallen, brandstichting, en vandalisme, maar ook fraude of schendingen van integriteit. Het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 – 24.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen bereikbaar van 10.00 – 18.00 uur.

Meer informatie

Voor informatie over het donkere dagen offensief of maatregelen die u kunt nemen tegen criminele activiteiten zie www.brielle.nl, www.maakhetzeniettemakkelijk.nl, www.politiekeurmerk.nl en www.politie.nl (thema Woninginbraak).