Aanbieden grof huishoudelijk afval (GHA)

Wij vragen u zo veel mogelijk het grof huishoudelijk afval op de stadswerf aan te bieden. Hier hebben wij de mogelijkheid om dit zo goed mogelijk te scheiden in de juiste afval- en grondstoffen. Indien u echt niet in de gelegenheid bent om naar de stadswerf te gaan, kunt u grof huishoudelijk afval (GHA) laten ophalen. GHA kunt u alleen aanbieden als u het heeft aangemeld bij AfvalWijzer.

Ga hiervoor naar het kopje 'bestellen' in de AfvalWijzer app of via www.mijnafvalwijzer.nl(externe link). De AfvalWijzer app is gratis te downloaden in de Google play store(externe link)Apple store(externe link) of Microsoft store(externe link). Na het invoeren van uw postcode en huisnummer, geeft AfvalWijzer inzicht in de ophaaldagen van alle afvalsoorten op uw adres. Onder het kopje 'bestellen' ziet u de ophaaldagen van grof huishoudelijk afval en kunt u het (vooraf) aanmelden.

De ophaalmomenten vindt u in de AfvalWijzer app en de afvalkalender: www.brielle.nl/afvalkalender.  

  Wat kunt u aanbieden?

  Wat kunt u aanbieden?

  U kunt alleen verhuisbare huisraad aanbieden. Dit zijn zaken die van nature niet vastzitten in de woning, zoals bijvoorbeeld brandbaar meubilair, opgerolde oude vloerbedekking. Of GHA onbrandbaar zoals oud ijzer van het huishouden. Hieronder valt ook het groot witgoed, zoals een koelkast, wasmachine, droger en fornuis, omdat deze lastiger zijn om zelf naar de Stadswerf te brengen.

  Hoe moet het aangeboden worden?

  Hoe moet het aangeboden worden?

  Het afval mag nooit in een tuin worden aangeboden, maar altijd op de stoep in de directe nabijheid van een minicontainer-opstelplaats, waar de vuilniswagen bij kan komen. Aangeboden afval alleen gebundeld aanbieden.

  In verband met de Arbo-eisen mag het aangebodene:

  • maximaal 1,5 meter lang zijn

  • niet meer wegen dan 23 kilogram

  • maximaal volume hebben van 2 m3.