Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. We willen de tijd nemen om nog meer aandacht voor elkaar te hebben en stil te staan bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid.

Kijk voor alle acties die opgezet zijn in gemeente Brielle voor aandacht voor elkaar op de website van Fijn je te zien(externe link)

Voor vragen of een actie aanmelden kan naar: aandachtvoorelkaarbrielle@gmail.com

Landelijk is er een website, waar meer acties en verhalen staan vermeld: aandachtvoorelkaar.nl(externe link)

Thuisquarantaine

Heeft u vragen over  thuisquarantaine? 

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie.

Lees meer op de website van de rijksoverheid(externe link) in welke situaties u thuis moet blijven en waar u terecht kunt voor hulp als u in thuisquarantaine gaat door corona.

Gemeente Brielle en quarantaine 

Heeft u hulp nodig in thuisquarantaine, die niet door uw netwerk (familie/vrienden/buren) geboden kan worden, gedurende de tijd dat u in quarantaine zit, dan kunt u contact opnemen met de gemeente of link naar de flyer “lokale hulp en steun bij quarantaine” voor meer informatie en adressen.