Bereikbaarheid en dienstverlening gemeente en stadskantoor

Het stadskantoor is beperkt open op afspraak. De gemeente is telefonisch dagelijks (maandag tm donderdag) bereikbaar van 08:30 - 17:00 uur en op vrijdag van 08:30 - 12.30 uur op telefoonnummer 0181-471111. I.v.m. drukte kan het langer duren voordat u iemand spreekt, we adviseren u om aan de lijn te blijven.

 • Burgerzaken is van maandag t/m vrijdag van 09.00-12.30 uur beperkt open op afspraak. U maakt een afspraak via brielle.nl/burgerzaken
 • Zowel het Wmo als het Jeugd-loket is momenteel alleen telefonisch bereikbaar. U kunt maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 12.00 uur telefonisch contact opnemen via tel. 0181-471111 of per mail via wmo@brielle.nl of jeugd@brielle.nl. Klik hier voor meer WMO informatie.
 • Het omgevingsloket is dicht, u kunt per mail en telefonisch contact opnemen op 0181-471111. Klik hier voor meer informatie over omgevingsvergunningen.
 • Het loket voor vergunningen en ontheffingen op basis van de APV kunt u per mail bereiken en telefonisch op 0181-471111.
 • Stadswerf is geopend, maar werkt met aangepaste dienstverlening. Voor ieders veiligheid vragen we het bezoek indien mogelijk uit te stellen. Ga naar www.brielle.nl/stadswerf voor meer informatie en de actuele openingstijden.
 • Buurtbemiddeling: Door de buurtbemiddelaars worden geen huisbezoeken afgelegd. De buurtbemiddelaars zijn wel per mail of telefonisch bereikbaar op 06 81 95 43 14 (maandag tot en met woensdag tijdens kantooruren).
 • Heeft u vragen over budgetadvies of dienstverlening bij schulden, klik hier voor meer informatie. 

Stadswerf

Kom niet naar de stadswerf tenzij het noodzakelijk is! 

Het is deze dagen erg druk op de stadswerf. Voor ieders veiligheid vragen we u om uw bezoek uit te stellen. Oude spullen tijdelijk bewaren en over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur.  

Mocht een bezoek aan de stadswerf toch noodzakelijk zijn, gelden de volgende verscherpte huisregels:

 • we laten maximaal vijf auto’s toe;
 • kom niet bij klachten zoals verkoudheid, keelpijn, koorts etc.;
 • één passering per dag;
 • geen grote hoeveelheden (aanhangers en/of busjes vol kunnen geweigerd worden).

Instructies

 • kom alleen en blijf tot nadere instructie in de auto zitten;
 • meldt u bij een medewerker en wacht tot u op kunt rijden;
 • u wordt opgevangen door een medewerker die u aanwijzingen geeft hoe te handelen;
 • houd 1,5 meter afstand.

Wij verzoeken u de aanwijzingen van de medewerkers van de stadswerf strikt op te volgen. Dit voor de bescherming van de gezondheid van u en de medewerkers. Ook vragen wij uw geduld en om respectvol met onze medewerkers om te gaan. Door de verscherpte huisregels ontstaan er langere wachttijden,  we vragen uw begrip hiervoor.

Mensen die door bijzondere omstandigheden als een ontruiming door overlijden of een spoedopname in een verzorgingshuis afval willen aanbieden, kunnen door de weeks tussen 12:00 - 13:00 en 15:00 - 16:00 uur afval brengen. U dient sluitend bewijs te tonen dat deze bijzondere omstandigheid rechtvaardigt. Bel voor een afspraak met het stadskantoor via 0181-471111. 

Bent u leverancier? Meld u dan bij de balie. Als er even niemand is, wacht dan bij de balie en loop niet door. We proberen u zoveel mogelijk buiten op te vangen. 

Het ophalen van huisvuil en grofvuil is ongewijzigd. Bekijk hier de afvalkalender.

DukdalfBRES & museum

Wijziging dienstverlening DukdalfBRES en Museum

In het kader van de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er wijzigingen in de dienstverlening van de DukdalfBRES en het Historisch Museum Den Briel. Kijk voor meer informatie over het bezoeken van één van de Brielse musea op de website van het museum. Ook voor de gemeentelijke accommodaties DukdalfBRES, 't Dijckhuis Vierpolders en gymzaal Reede/Tromp kijk voor de recente openingstijden en meer informatie op de website van de Dukdalf.

Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. We willen de tijd nemen om nog meer aandacht voor elkaar te hebben en stil te staan bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid.

Kijk voor alle acties die opgezet zijn in gemeente Brielle voor aandacht voor elkaar op de website van Fijn je te zien

Voor vragen of een actie aanmelden kan naar: aandachtvoorelkaarbrielle@gmail.com

Landelijk is er een website, waar meer acties en verhalen staan vermeld: aandachtvoorelkaar.nl

Thuisquarantaine

Heeft u vragen over  thuisquarantaine? 

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie.

Lees meer op de website van de rijksoverheid in welke situaties u thuis moet blijven en waar u terecht kunt voor hulp als u in thuisquarantaine gaat door corona.

Gemeente Brielle en quarantaine 

Heeft u hulp nodig in thuisquarantaine, die niet door uw netwerk (familie/vrienden/buren) geboden kan worden, gedurende de tijd dat u in quarantaine zit, dan kunt u contact opnemen met de gemeente of link naar de flyer “lokale hulp en steun bij quarantaine” voor meer informatie en adressen.