eHerkenning: Dé digitale sleutel voor ondernemers en de overheid

Overheidsorganisaties bieden steeds vaker online hun diensten aan en bedrijven vinden dat prettig. Want wie online eenvoudig een bezwaarschrift kan indienen of een vergunning kan aanvragen, bespaart tijd en geld.

Meer informatie over eHerkenning? Kijk dan verder op www.eherkenning.nl

Online zaken doen met eHerkenning:

Met eHerkenning heeft u één digitale sleutel om in te loggen bij verschillende organisaties. Zo kunt u efficiënt, betrouwbaar en eenvoudig online zaken regelen met de overheid.

Inloggen bij de overheid

Vaak wordt er bij het aanvragen van bijvoorbeeld een vergunning of subsidie vertrouwelijke informatie wordt uitgewisseld. Daarom moet het online contact veilig en betrouwbaar zijn. De overheidsorganisatie wil natuurlijk weten of hij ook daadwerkelijk te maken heeft met de medewerker van het bedrijf die inlogt en of deze medewerker gemachtigd is om namens het bedrijf te handelen. Simpel gezegd: Is de persoon wie hij zegt dat hij is? En mag hij doen wat hij doet? eHerkenning controleert én bevestigt dit. Heel eenvoudig.

eHerkenning: uw digitale sleutel

Als een bedrijf online diensten wil afnemen bij een overheidsorganisatie dan heeft hij een eHerkenningsmiddel nodig, de digitale toegangssleutel waarmee eenvoudig bij verschillende overheidsorganisaties inlogt. Een eHerkenningsmiddel is bijvoorbeeld een gebruikersnaam - wachtwoordcombinatie, eventueel aangevuld met sms of token. De middelen zijn onderverdeeld in vijf betrouwbaarheidsniveaus: van laag tot zeer hoog. Een eHerkenningsmiddel kan altijd gebruikt worden voor diensten met hetzelfde of een lager betrouwbaarheidsniveau. Het niveau van een eHerkenningsmiddel kan altijd verhoogd worden.

Veiligheid voorop

Bij online dienstverlening wordt informatie uitgewisseld tussen verschillende partijen. Dit kan openbare informatie zijn of juist gevoelige informatie. De aanvraag voor bijvoorbeeld een afvalcontainer is minder gevoelig dan de online inzage van een subsidieaanvraag. Om die reden schermt een overheidsorganisatie de online dienst de ene keer meer af dan de andere. Daarvoor hanteren zij vijf verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Het eHerkenningsmiddel moet minimaal aan het vereiste niveau voldoen.

Betrouwbaar netwerk

eHerkenning wordt geleverd door erkende aanbieders die zijn verenigd in een netwerk. eHerkenning is een samenwerkingsverband tussen de overheid en het bedrijfsleven en is georganiseerd als stelsel. In het stelsel zijn afspraken vastgelegd met als doel om samenwerking en zekerheid in het netwerk  te garanderen. Alle aangesloten partijen conformeren zich hieraan.

De kracht van het netwerk zit in de zekerheid die het de aangesloten organisaties en gebruikers biedt: online dienstverlening altijd en overal, 24/7.

10 redenen om eHerkenning te gebruiken

  1. Veilige online authenticatie en autorisatie
  2. Altijd en overal inloggen, 24/7
  3. 1 digitale sleutel voor diverse overheidsorganisaties
  4. Eenvoudig in gebruik
  5. Minder administratieve lasten, lagere kosten
  6. Online zaken doen wanneer het gebruikers uitkomt
  7. Keuzemogelijkheid van het eHerkenningsmiddel
  8. Keuzemogelijkheid van de erkende aanbieder
  9. Makkelijk upgraden naar een ander middel
  10. Te gebruiken bij steeds meer overheidsorganisaties