Stelling VVD

Voorne aan Zee heeft alles om economisch de gezondste regio van Nederland te worden, wat kansen biedt aan inwoners, ondernemers en bezoekers.

 

Toelichting: 

Voorne aan Zee heeft alles om aantrekkelijk te zijn voor bezoekers en toeristen, die op zoek zijn naar rust, ruimte, beweging, kunst en cultuur, muziek, gezonde voeding, watersport, theaters etc. De campings, bungalowparken, B&B ‘s, jachthavens en (toekomstige) hotels bieden de mogelijkheid om bezoekers optimaal te faciliteren en het economisch belang van de regio te versterken.

 


 De reacties:

Voorne aan Zee zal naast de economisch gezondste regio ook voor onze inwoners zorg moeten dragen voor een gezond leefklimaat. Hiervoor is het noodzakelijk dat de nieuwe gemeente Voorne aan Zee alert is op alle ontwikkelingen in dit gebied, zodat er een balans ontstaat van belangen voor alle inwoners. 

Er zijn vele mogelijkheden in onze regio. Wij hechten vooral aan een prettige woonomgeving in mooie dorpen en steden, gelegen in een afwisselend landschap. We willen de eigenheid van de verschillende woonkernen van de gemeente Brielle koesteren: het culturele erfgoed van Brielle en het krachtige dorpsbewustheid van Zwartewaal en Vierpolders.

De PvdA ondersteunt de stelling van harte, met dien verstande dat er wel een goede balans moet zijn tussen de belangen van toeristen, ondernemers en inwoners van de nieuwe gemeente enerzijds en belangrijke waarden als natuur, groen en rust anderzijds. 

We moeten geen overspannen verwachtingen hebben van de naam van de nieuwe gemeente. Gebruikmaken van de naamsbekendheid van Hellevoetsluis, Rockanje en Brielle heeft meer effect. En op de juiste manier inspelen op de algemene trend van meer recreatie en toerisme. Dat helpt de economie van Voorne aan Zee echt verder op weg.