De uitvoering van de Binnenstad- en Havenvisie is van groot belang voor de toekomstige ontwikkeling van Brielle in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee’.

Toelichting

Inwoners Belang Gemeente Brielle is van mening dat Brielle voor onze inwoners, zich constant moet verbeteren en ontwikkelen naar de toekomst. Net als de sterke punten van de fusie gemeenten zoals de stranden van Rockanje en de maritieme haven van Hellevoetsluis moeten de historische binnenstad en haven van Brielle ook de blikvangers gaan vormen van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. 

 

De reacties:

ONS Brielle onderschrijft de stelling. 
Het is van belang dat ook in de nieuwe raad het Brielse geluid vanuit heel Brielle, Zwartewaal en Vierpolders gehoord wordt.
Brielle heeft mooie blikvangers om ONS hard voor te maken: het polderlandschap, theater, zwembad, cultureel erfgoed en de eigen gemeenschapszin. 
Met een sterk eigen Briels geluid gaat dat lukken!

Brielle is meer dan de binnenstad. We hebben ook Zwartewaal, Vierpolders en onze wijken, die aandacht en geld nodig hebben. Het CDA wil al heel lang een buitenstadsvisie (dus niet alleen voor de binnenstad) waar onze dorps- en wijkbewoners wat aan hebben. Het CDA wil een eerlijke verdeling; al onze inwoners hebben daar recht op.

Brielle is een unieke stad met een rijke geschiedenis en een fantastische (beleving)sfeer. Toeristen spreken met grote bewondering over de binnenstad.
Onze historische stad heeft grote uitdagingen voor onderhoud, verkeersstromen en bebouwing. De fractie van de PvdA meent dat de uitvoering van de Binnenstad -en Havenvisie heel belangrijk is voor het behoud van ons unieke Brielle.

De VVD is in een vorige Raadsperiode gestart met verbeteringen en vernieuwingen van de binnenstad en tevreden dat het nu uitgevoerd wordt. Een goed toekomstperspectief voor inwoners en ondernemers in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal en een gezond ondernemersklimaat zijn de VVD speerpunten. Het slagen van de projecten vereist een goede en duidelijke planning met een sterke communicatie.