Hoe werkt Burgernet?

De politiemeldkamer verzoekt de Burgernetdeelnemers via de Burgernetapp of met een sms-/spraakbericht en twitter om bij hen in de buurt uit te kijken naar vermiste kinderen/personen, inbrekers of overvallers met een duidelijk signalement. Als deelnemer onderneem je zelf geen actie, maar kun je reageren via de button in de App of op het gratis Burgernetnummer 0800-0011 en op 112.

Burgernetmail is er om mogelijke getuigen per e-mail te benaderen na een misdrijf in je buurt (woninginbraak) of om informatie met betrekking tot de veiligheid te communiceren. 

Als deelnemer ben je de ogen en oren in de wijk en werk je mee aan de veiligheid van jouw eigen buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort.

Gemeente en leefbaarheid

De gemeente kan een informatieve e-mail sturen over wat er in de buurt speelt, bijvoorbeeld over wegafsluitingen of om te waarschuwen voor woninginbraken in een bepaalde wijk. Op die manier worden de Burgernetdeelnemers geïnformeerd over allerlei belangrijke zaken die de veiligheid en leefbaarheid in hun directe woonomgeving raakt. 

Download de gratis Burgernetapp en meld je aan of ga naar www.burgernet.nl(externe link).