Bereikbaarheid en dienstverlening gemeente en stadskantoor

Het stadskantoor is beperkt open op afspraak. De gemeente is telefonisch dagelijks (maandag tm donderdag) bereikbaar van 08:30 - 17:00 uur en op vrijdag van 08:30 - 12.30 uur op telefoonnummer 0181-471111. I.v.m. drukte kan het langer duren voordat u iemand spreekt, we adviseren u om aan de lijn te blijven.

 • Burgerzaken is van maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur beperkt open op afspraak. 
 • Zowel het Wmo als het Jeugd-loket is momenteel alleen telefonisch bereikbaar. U kunt maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur – 12.00 uur telefonisch contact opnemen via tel. 0181-471111 of per mail via wmo@brielle.nl of jeugd@brielle.nl
 • Het omgevingsloket is dicht, u kunt per mail en telefonisch contact opnemen op 0181-471111. 
 • Het loket voor vergunningen en ontheffingen op basis van de APV kunt u per mail bereiken en telefonisch op 0181-471111.
 • Stadswerf is geopend, maar werkt met aangepaste dienstverlening. 
 • Buurtbemiddeling: Door de buurtbemiddelaars worden momenteel geen huisbezoeken afgelegd. De buurtbemiddelaars zijn wel per mail of telefonisch bereikbaar op 06 81 95 43 14 (maandag tot en met woensdag tijdens kantooruren).
 • Heeft u vragen over budgetadvies of dienstverlening bij schulden, klik hier voor meer informatie. 

Kom niet naar de stadswerf tenzij het noodzakelijk is! 

Het is deze dagen erg druk op de stadswerf. Voor ieders veiligheid vragen we u om uw bezoek uit te stellen. Oude spullen tijdelijk bewaren en over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur.  

Mocht een bezoek aan de stadswerf toch noodzakelijk zijn, gelden de volgende verscherpte huisregels:

 • we laten maximaal vijf auto’s toe;
 • kom niet bij klachten zoals verkoudheid, keelpijn, koorts etc.;
 • één passering per dag;
 • geen grote hoeveelheden (aanhangers en/of busjes vol kunnen geweigerd worden).

Instructies

 • kom alleen en blijf tot nadere instructie in de auto zitten;
 • meldt u bij een medewerker en wacht tot u op kunt rijden;
 • u wordt opgevangen door een medewerker die u aanwijzingen geeft hoe te handelen;
 • houd 1,5 meter afstand.

Wij verzoeken u de aanwijzingen van de medewerkers van de stadswerf strikt op te volgen. Dit voor de bescherming van de gezondheid van u en de medewerkers. Ook vragen wij uw geduld en om respectvol met onze medewerkers om te gaan. Door de verscherpte huisregels ontstaan er langere wachttijden,  we vragen uw begrip hiervoor.

Mensen die door bijzondere omstandigheden als een ontruiming door overlijden of een spoedopname in een verzorgingshuis afval willen aanbieden, kunnen door de week tussen 12:00 - 13:00 en 15:00 - 16:00 uur afval brengen. U dient sluitend bewijs te tonen dat deze bijzondere omstandigheid rechtvaardigt. Bel voor een afspraak met het stadskantoor via 0181-471111. 

Bent u leverancier? Meld u dan bij de balie. Als er even niemand is, wacht dan bij de balie en loop niet door. We proberen u zoveel mogelijk buiten op te vangen. 

Het ophalen van huisvuil en grofvuil is ongewijzigd.

Wijziging dienstverlening DukdalfBRES en Museum

In het kader van de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er wijzigingen in de dienstverlening van de DukdalfBRES en het Historisch Museum Den Briel.

Kijk voor meer informatie over het bezoeken van één van de Brielse musea op de website van het museum

Kijk voor de recente openingstijden en meer informatie over DukdalfBres, 't Dijckhuis Vierpolders en gymzaal Reede/Trompen op de website van de Dukdalf.

Dienstverlening sociaal domein

Het coronavirus en de bestrijding ervan heeft grote invloed op het functioneren van de samenleving. Dat wordt ook in het sociaal domein steeds meer merkbaar. Zo heeft het kabinet gisteravond nog extra maatregelen aangekondigd voor verpleeghuizen. Het gemeentebestuur zet zich met haar buurgemeenten en maatschappelijke partners in om de nadelige gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dat geldt in het bijzonder voor de meest kwetsbaren. En voor hen die voor hen zorgen. In goed overleg wordt gekeken hoe in deze bijzondere situatie iedereen de aandacht en zorg kan krijgen die nodig is. U leest daar binnenkort meer over. Op de website van de Rijksoverheid zijn veelgestelde vragen opgenomen over verpleeghuizen en woonvoorzieningen.