Vanaf dinsdag 1 februari 2022 is de stadswerf enkel op afspraak te bezoeken. Dit betekent dat u verplicht bent vooraf een afspraak te maken om uw afval in te leveren op de milieustraat. Met het afsprakensysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en bent u altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

U kunt vanaf maandag 31 januari 2022 via deze pagina een afspraak maken.

Veelgestelde vragen stadswerf (milieustraat) op afspraak

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Waarom moet ik een afspraak maken voor een bezoek aan de stadswerf?

Met het afsprakensysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en bent u altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden. De gemeente hoopt hiermee een betere service aan te bieden aan de inwoners. Door het voorkomen van clustering van bezoekers ontstaat een betere doorstroom en wordt filevorming op de openbare weg verkleind. Dit zorgt voor een veiligere verkeerssituatie en verbetert de bereikbaarheid van de omliggende bedrijven.

Vanaf wanneer moet ik een afspraak maken?

De stadswerf (milieustraat) is vanaf dinsdag 1 februari 2022 verplicht op afspraak te bezoeken. Reserveren kan maximaal 6 weken vooruit. 

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt vanaf dinsdag 1 februari 2022 een afspraak maken via het online afsprakensysteem:

  1. Ga naar: www.brielle.nl/afspraakstadswerf
  2. Klik op de button 'maak een afspraak bij de stadswerf (milieustraat)'
  3. Vul de gevraagde (persoons)gegevens in;
  4. Kies de datum en tijd van de afspraak;
  5. U ontvangt een bevestiging van de afspraak op het opgegeven e-mailadres.

Heeft u geen digitale middelen ter beschikking? Dan kunt u onze klantenservice bellen op 0181-471111. Zij schakelen u door naar een stadswerf medewerker die u graag verder helpt. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag 08.30 – 17.00 uur en vrijdag van 08.30 – 12.30 uur.

Wat moet ik aantonen bij aankomst van de milieustraat?

Neem uw milieupas, identiteitskaart en de afspraakbevestiging mee naar de stadswerf (milieustraat) op de afgesproken datum en tijd. Na controle wordt u toegelaten op de Stadswerf. Houd er rekening mee dat toegang tot de stadswerf geweigerd kan worden zonder gevraagde stukken.

Wat gebeurt er als ik te vroeg of te laat kom?

Bezoekers die een afspraak hebben mogen 10 minuten te vroeg of te laat komen. Komt u vroeger of later dan dit tijdstip, dan bent u niet verzekerd van toegang.

Welk afval kan ik aanbieden op de stadswerf?

U kunt als particulier op de stadswerf op vertoon van uw milieupas, indentiteitskaart en (vanaf 1 februari 2022) de afspraakbevestiging grof huishoudelijk afval aanbieden. Dit kan op maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 12:00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur. Op zaterdag van 08:30 - 12.00 uur. Op zon- en feestdagen en brugdagen is de stadswerf gesloten.

Klein chemisch afval (KCA) kunt u alleen op woensdag en zaterdag tijdens de openstelling langsbrengen. Asbest kunt u alleen op zaterdag in de even weken tijdens de openstelling langsbrengen en moet vooraf worden aangemeld. Kijk voor meer informatie over de asbestregels op www.brielle.nl/asbest

Grofvuil mag niet door bedrijven, verenigingen, scholen of stichtingen worden aangeboden. Kijk op www.brielle.nl/stadswerf welk afval u wanneer en onder welke voorwaarden op de stadswerf kunt aanbieden.

Ik moet persoonlijke gegevens achterlaten. Wat gebeurt hiermee?

Bij het maken van een afspraak aan de stadswerf (milieustraat) via ons afsprakensysteem wordt gevraagd om persoonlijke gegevens, zoals uw achternaam, e-mailadres en postcode. Deze persoonsgegevens worden enkel gebruikt voor het registreren en bevestigen van uw afspraak en dienen ter controle of u recht hebt op toegang tot de stadswerf. Deze gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden en worden niet aan derden verstrekt.

Ik probeer een datum te selecteren, maar het afsprakensysteem reageert niet. Hoe komt dat?

Dit kan komen omdat u een datum selecteert waarop de stadswerf is gesloten of omdat er geen plek meer is. Het kan ook komen omdat u een datum heeft geselecteerd die buiten het reserveringstermijn valt. Reserveren kan maximaal 6 weken vooruit.