Spelregels Heel Brielle bakt

Heel Brielle bakt taarten en cupcakes

Wil jij jouw baktalent laten zien? Schrijf je dan in via pl.vanmunster@brielle.nl. Vermeld hierbij je naam, leeftijd en telefoonnummer.


De spelregels


‘Heel Brielle Bakt’

De eerste categorie is ‘taart bakken’ voor inwoners van 13 jaar en ouder. Het thema is ‘Cultuurhuis’. Hierbij staan de kernwoorden: ontmoeten, ontwikkelen, ontspannen en ontdekken centraal. Deze gebruik je tevens als inspiratie bij het maken van jouw taart.
 
Het is de bedoeling dat je jouw taart thuis maakt. Vervolgens bezorg je de taart op 24 februari a.s. tussen 10:00 – 11:00 uur bij Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES (Reede 2a, Brielle).

Bij binnenkomst geven de  aanwezige medewerkers je verdere instructies.

Let op: de taart moet voorzien zijn van het recept en deelnameformulier.

Het deelnameformulier voor Heel Brielle Bakt kan je hieronder downloaden. Print deze vervolgens uit en neem hem ingevuld mee bij het bezorgen van jouw taart.

Tussen 11:00 en 11:45 uur worden de taarten door een deskundige jury gekeurd. Zorg er daarom voor dat jouw taart zolang mogelijk gekoeld blijft. Om 12:00 uur maakt de jury de prijswinnaars bekend. Na de prijsuitreiking mogen bezoekers de taarten bewonderen en natuurlijk proeven!


‘Cupcakecup’

De tweede categorie is ‘cup cake bakken’ voor kinderen tot en met 12 jaar. Het thema is ‘sport’.

De cupcakes moeten door jou zelf gemaakt zijn en er moeten 6 tot 10 worden ingeleverd. Qua uiterlijk mogen de cupcakes verschillen. Wel moeten ze allemaal het thema ‘sport’ uitbeelden. Het is de bedoeling dat je jouw cupcakes thuis maakt. Vervolgens bezorg je ze op 24 februari a.s. tussen 10:00 – 11:00 Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES (Reede 2a, Brielle).

Bij binnenkomst geven de  aanwezige medewerkers je verdere instructies.

Let op: de cupcakes moeten voorzien zijn van het recept en deelnameformulier.

Het deelnameformulier voor Cupcakecup kan je hieronder downloaden. Print deze vervolgens uit en neem hem ingevuld mee bij het bezorgen van jouw cupcakes.

Tussen 11.00 en 11.45 uur worden de cupcakes door een deskundige jury gekeurd. Om 12:00 uur maakt de jury de prijswinnaars bekend. Na de prijsuitreiking mogen bezoekers de cupcakes bewonderen en natuurlijk proeven!
 

Hygiëne

Het is van groot belang dat je schoon werkt bij het bakken van je taart of cupcake. We geven je daarom een aantal tips om hygiënisch te werk te gaan:

  1. Was voordat je begint en tijdens het werk aan je taart of cupcake regelmatig je handen
  2. Lik je vingers tijdens het bakken niet af
  3. Ga niet je met je handen door je haar
  4. Heb je lang haar? Dan is het advies om je haar op te steken of een petje te dragen. Zo voorkom je dat je haar in het gebak terecht komt
  5. Maak gebruik van verse producten
  6. Kijk goed naar de houdbaarheidsdatum van je producten
  7. Gebruik je vers fruit? Was deze goed en laat ze vervolgens uitlekken voordat je ze gebruikt.

Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes met het bakken van de taarten en cupcakes. We zien elkaar op 24 februari tijdens de open dag van Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES!

De Jury