Wees alert, vooral tijdens donkere dagen

Tijdens de wintermaanden is het langer donker en zijn er minder mensen op straat. In deze periode plegen criminelen in verhouding dan ook meer misdaden, vaak met een piek rondom de feestdagen. De politie is daarom in samenwerking met de gemeente gestart met het “donkere dagen offensief”. Dit loopt tot maart 2017.

Donkere dagen offensief

Tijdens het donkere dagen offensief worden extra maatregelen genomen tegen overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken. De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente (boa’s) zijn onder andere meer aanwezig op straat, voeren samen controleacties uit. Ook proberen zij zoveel mogelijk aanwezig te zijn in de winkelgebieden tijdens openings- en sluitingstijden.

Wat kunt u doen?

De politie en de gemeente doen ook een beroep op u als bewoner van gemeente Brielle. Uw informatie is namelijk van groot belang om de criminaliteit in onze gemeente effectief aan te pakken. U kunt op onder andere de volgende manieren helpen:

 • Ziet u iets verdachts? Bel 112!
  Ziet u iemand zich verdacht gedragen rondom een woning, bel dan direct het alarmnummer 112. Let vooral op kenmerken als geslacht, lengte, leeftijd, postuur, kleding, huidskleur, tatoeages, sieraden, bril, baard of snor. Een goed signalement helpt de politie bij het zoeken naar de dader(s).
   
 • Meld u aan bij Burgernet
  Burgernet is op zoek naar mensen die willen helpen om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Meld u daarom snel en eenvoudig aan op www.burgernet.nl en draag zelf bij aan de veiligheid in uw wijk.
   
 • Meld Misdaad Anoniem
  Meld Misdaad Anoniem (MMA) is de landelijke tip lijn waar u anoniem (telefonisch) informatie kunt geven over verschillende soorten misdaden zoals overvallen, brandstichting, en vandalisme, maar ook fraude of schendingen van integriteit. Het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 - 24.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen bereikbaar van 10.00 - 18.00 uur.

Meer informatie

Meer informatie over het donkere dagen offensief of maatregelen die u kunt nemen tegen criminele activiteiten vindt u bij